Monday, December 26, 2016

Τα φτωχά Χριστούγεννα Καραμανλή,Σκρέκα ,ΣτυλιανΊδη. .Στη Σερβία


Καραμανλής: "Φτωχικά Χριστούγεννα στο Κοπαόνικ Σερβίας. Σαλέ, ξεσκίσημο στο φαγητό, κολλητοί και…


Και αυτά τα Χριστούγεννα ο Κώστας Καραμανλής και η οικογένειά του θα τα περνούν στη Σερβία, στο χιονοδρομικό κέντρο του Κοπαόνικ, όπως και πέρυσι.
Ο Καραμανλής έφτασε το Σάββατο, ενώ από την Παρασκευή βρίσκονται εκεί οι οικογένειες Στυλιανίδη και Σκρέκα.




Κάθε χρόνο στο Κοπαόνικ η οικογένεια του Καραμανλή περνά όμορφες στιγμές κάνοντας σκι, ενώ ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής «ξεσκίζεται» στο καλό φαγητό με τους κολλητούς του.


Ο Κώστας Σκρέκας, μάλιστα, κανόνισε για άλλη μια χρονά το ταξίδι.

Ο γαμπρός του βουλευτή Τρικάλων και συνέταιρος του σε διάφορες επιχειρήσεις Άλεξανδρος Κρομμύδας έχει στην πιο «in» περιοχή για χειμερινά σπορ της Σερβίας, στο βουνό Κοπαόνικ, ένα υπέροχο ξενοδοχείο – θέρετρο.
Ο Άλεξανδρος Κρομμύδας είναι ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας Red Bull Hellas και ιδιοκτήτης του Junior Hotel. O Κώστας Σκρέκας είναι μέλος της Fortis A.E., μέσω της οποίας δραστηριοποιείται από δεκαπενταετίας στον κλάδο της εμπορίας ποιοτικών καταναλωτικών προϊόντων. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει τρεις από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Ευρώπης και έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλους ομίλους στον χώρο των τροφίμων και των ποτών.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της εισάγει το ισοτονικό ποτό «Red Bull», γνωστό παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα με το διαφημιστικό σλόγκαν «Δίνει φτερά».


Το συγκρότημα Junior Hotel παρέχει όλες τις ανέσεις ενω βρίσκεται σε ενα από τα πιο όμορφα σημεία του βουνού, σε υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρα.

Μάλιστα στην είσοδο του ξενοδοχείου κυματίζει η ελληνική σημαία μαζί με αυτή της Σερβίας.

To Κοπαόνικ πρόκειται για ένα βουνό με πυκνά δάση, ιαματικά νερά, μοναστήρια και κάστρα. Είναι το μεγαλύτερο βουνό της Σερβίας και η ψηλότερη κορυφή του είναι το Πάνσιτς.

Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του και ο μεγάλος ορυκτός πλούτος του έχουν καταστήσει το βουνό σε ένα χαρισματικό τόπο στα Βαλκάνια.

Στο Κοπαόνικ είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στην Σερβία και ένας από τους ομορφότερους ορεινούς όγκους της χώρας.

Διαθέτει άρτια οργανωμένες πίστες σε υψόμετρο 1650 έως 2010 μέτρων συνολικού μήκους 44 χιλιομέτρων για αλπικό σκι και πίστες 20 χιλιομέτρων για κλασικό σκι και πάρκο για σνόουμπορντ, όπου διεξάγονται αγώνες τοπικού και διεθνούς χαρακτήρα.

Υπάρχουν τρεις πίστες για σλάλομ, γιγαντιαίο σλάλομ και κατάβασης.

Όλες οι πίστες είναι συνδεδεμένες με σύστημα τελεφερίκ και αναβατήρων δυναμικότητας 26.800 ατόμων ανά ώρα.

Στα τουριστικά θέρετρα, στην τοποθεσία Ράβνι Κοπαόνικ και στο χωριό Μπρζετσε, στην ανατολική πλαγιά του όρους, υπάρχουν πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, καφέ μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Η περιοχή ήταν μεταλλευτικό κέντρο στη διάρκεια του μεσαίωνα. Εκτός από εκκλησίες και μονές μεσαιωνικά και προμεσαιωνικά φρούρια χτίστηκαν στην περιοχή από τις σερβικές δυναστείες.
Το κοντινότερο μεσαιωνικό κάστρο είναι το Μάγκλιτς.  Το εθνικό πάρκο στο Κοπαόνικ, τόπος κατοικίας σπάνιων ειδών ζώων και πουλιών και σπάνια χλωρίδα, ιδρύθηκε το 1981.
Το φυσικο τοπιο ειναι εφαμιλλο του Μπανσκο (στο βουνο). Απλα ειναι διαφορετικα στημενο σε σχεση με το Μπανσκο. Υπαρχει τ κεντρικο συγκροτημα ξενοδοχειων μπροστα στα λιφτ (ski in-out) και μαγαζακια, καφε εστιατορια, υπαρχει ενας οικισμος απο μικρους ξενωνες στα 4 χλμ. και υπαρχει ενα χωριο στα 16 χλμ. οπου επισης υπαρχουν ξενοδοχεια και συνδεεται με λιφτ με το κυριως χιονοδρομικο.
Το Kopaonik απέχει 440 χλμ. από τα σύνορα (Εύζωνοι ) και 270 χλμ. από το Βελιγράδι. Η διαδρομη ειναι 7 ώρες απο Θεσσαλονίκη, και ο δρόμος ειναι καλός σε γενικες γραμμές και ασφαλής (μέσω Σκοπιων).

Στα περίχωρα της πόλης ο επισκέπτης, μπορεί να πάει σε μια σειρά από τουριστικά αξιοθέατα, όπως τα: Novi Pazar περίπου 29 χμ., Kláster Studenica περίπου 32 χμ., Divcibare περίπου 112 χμ., Stari Ras περίπου 36 χμ., Κοιλάδα των Βασιλέων, Κοιλάδα Ibarské, Sandzak περίπου 16 χμ., Ορεινή ορεινό όγκο Goc περίπου 29 χμ., Εκκλησία των Αγίων. Πέτρα περίπου 27 χμ., Kláster Gradac περίπου 24 χμ., Εθνική πάρκο Kopaonik περίπου 1 χμ., Pancicev περίπου 2 χμ.

Από τη σελίδα του






HARRIS  ΚODOPOULOS
ΣTO FACEBOOK 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget