Tuesday, December 27, 2016

Ο Ερντογάν τραβάει και άλλο στο σχοινί- «Οι ΗΠΑ βοηθούν τους τζιχαντιστές και έχω αποδείξεις»

Οι σχέσεις των δυο χωρών πάνε από το κακό στο χειρότερο
Φαίνεται πως ο Ερντογάν είναι πάρα πολύ ενοχλημένος από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν του έχουν κάνει ακόμα το χατίρι να εκδώσουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν και έχει ξεκινήσει «πόλεμο»!
Αυτή τη φορά, ο Πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού ισχυρίζονται ότι μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στην πραγματικότητα υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση.
«Οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού παρέχουν στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις μεταξύ των οποίων και το Ισλαμικό Κράτος», είπε ο Ερντογάν. Την ίδια στιγμή, τόνισε πως έχει στην κατοχή του αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες του και συμπλήρωσε πως οι δυνάμεις υποστηρίζουν και τους Κούρδους μαχητές.
Παράλληλα, εξήγησε πως ο τουρκικός στρατός και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έχουν περικυκλώσει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή πόλη Αλ-Μπαμπ, παρότι «οι δυνάμεις συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ απέτυχαν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για την απελευθέρωσή της».
Τόνισε, όμως, ότι σε κάθε περίπτωση η πόλη θα απελευθερωθεί από τους τζιχαντιστές, προσθέτοντας πως «δε θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από την απόφασή μας». 
Star.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget