Friday, December 30, 2016

Τραμπ.... παραληρεί για τον Πούτιν: «Πάντα ήξερα ότι είναι πολύ έξυπνος!»



Νέα Υόρκη
Χειροκροτεί ο Ντόναλντ Τραμπ τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την απόφαση να μην απαντήσει με το ίδιο νόμισμα στην απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών από την κυβέρνηση Ομπάμα για την υπόθεση του προεκλογικού χάκινγκ, ρίχνοντας το μπαλάκι για την επίλυση της κρίσης στον Τραμπ ο οποίος ούτε χάκινγκ βλέπει, ούτε προφανώς καμία ανάγκη αντιποίνων.

«Εξαιρετική κίνηση η αναμονή (από τον Βλ.Πούτιν) - Πάντα γνώριζα ότι είναι πολύ έξυπνος!» γράφει στο Twitter ο Τραμπ λίγες εβδομάδες πριν πάρει τα ηνία του Λευκού Οίκου.

Αντιδρώντας στην απέλαση 35 ρώσων διπλωματών στις ΗΠΑ, το Κρεμλίνο προανήγγειλε δικά του αντίποινα απέναντι στην Ουάσινγκτον που δεν περιλαμβάνουν ωστόσο απέλαση διπλωματών, καθώς όπως «σημειώνει» σε λίγες εβδομάδες θα αναλάβει πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Ρώσοι διπλωμάτες που κηρύχθηκαν «ανεπιθύμητοι» (personae non grata) καθώς χαρακτηρίστηκαν από την Ουάσιγκτον πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών κατασκοπείας, θα φύγουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ρωσία την 1η Ιανουαρίου, ανέφερε το γραφείο τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Oυάσινγκτον στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Θα αναχωρήσουν με μια ναυλωμένη πτήση εντός των 72 ωρών [από την παραλαβή της ειδοποίησης]», ανέφερε το γραφείο Τύπου.

Το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών, το κλείσιμο δύο ρωσικών διπλωματικών αποστολών και την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος έξι προσώπων και πέντε οντοτήτων.

Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν ως αντίποινα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον αμερικανικών υπηρεσιών και οργάνων του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το Κρεμλίνο αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Ουάσιγκτον.

Το γραφείο τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον ανέφερε ότι οι κυρώσεις αφορούν μέλη της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην Ουάσινγκτον και το Σαν Φρανσίσκο.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget