Tuesday, April 3, 2018

Κίνα και Ρωσία στέλνουν στρατιωτικό μήνυμα στις ΗΠΑ με επίσκεψη του κινέζου Υπ.Εθνικής Άμυνας



ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ 
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και ο Κινέζος στρατηγός Wei Fenghe συναντήθηκαν στη Μόσχα.
ΡΩΣΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΑΜΎΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΤΎΠΟΥ ΜΈΣΩ AP

Ο νέος υπουργός άμυνας της Κίνας δήλωσε ότι η επίσκεψή του στη Ρωσία είναι ένα μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τους όλο και πιο στενούς στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου.


Η ασυνήθιστα τολμηρή δήλωση του στρατηγού Wei Fenghe αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο πρώην κομμουνιστικών αντιπάλων.
Μιλώντας στη Μόσχα κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου, ο κ. Wei τόνισε ότι επέλεξε τη Ρωσία για το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό για να «δείξει στον κόσμο ... τη σταθερή αποφασιστικότητα των ενόπλων δυνάμεών μας για ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας».


Ο κ. Wei πρόσθεσε ότι θα συμμετάσχει στη διάσκεψη ασφαλείας της Τετάρτης που φιλοξένησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για να «ενημερώσει τους Αμερικανούς για τους στενούς δεσμούς μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Κίνας και της Ρωσίας».
Ο κ. Shoigu είπε ότι η επίσκεψη του κ. Wei "υπογραμμίζει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας", προσθέτοντας ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των δύο στρατιωτικών.
Η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν σφυρηλατήσει ό, τι χαρακτήρισαν ως «στρατηγική εταιρική σχέση», εκφράζοντας την κοινή αντίθεση τους στον «μονοπολικό» κόσμο - τον όρο που χρησιμοποιούν για να περιγράψουν την αντιληπτή παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο της εκρηκτικής στρατιωτικής συνεργασίας τους, η Μόσχα και το Πεκίνο διεξήγαγαν κοινούς στρατιωτικούς χειριστές, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και ασκήσεις κοινού ναυτικού του περασμένου καλοκαιριού στη Βαλτική.
Η άσκηση της Βαλτικής σημάδεψε την πρώτη φορά που η Κίνα είχε κάμψει τον στρατιωτικό της πόλεμο σε μια περιοχή όπου οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ κλιμακώνονται μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα το 2014.
Τον Δεκέμβριο, οι Ρώσοι και οι Κινέζοι στρατιώτες πραγματοποίησαν ασκήσεις αντιπυραυλικής άμυνας με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση των απειλών πυραύλων από άλλες χώρες.

Media player: "Space" για αναπαραγωγή, "M" για σίγαση, "αριστερά" και "δεξιά" για αναζήτηση.
ΒΊΝΤΕΟ  
Κίνα, Ρωσία δεν υπάρχει στρατιωτική απειλή για την Αυστραλία, λέει ο Julie Bishop
Ο ΚΌΣΜΟΣ/,ABC

No comments:

Post a Comment

wibiya widget