Saturday, April 7, 2018

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος στην πόλη Μύνστερ- Αρκετοί νεκροί και τραυματίες (upd)


Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι στο περιστατικό στην πόλη Μύνστερ στη Γερμανία, όπου όχημα έπεσε πάνω σε ανθρώπους, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 4 άνθρωποι και 50 τραυματίστηκαν- εκ των οποίων έξι σοβαρά. 
  
Ο οδηγός αυτοκτόνησε επιτόπου χρησιμοποιώντας το όπλο του. Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι δεν αναζητά άλλους υπόπτους σε σχέση με το περιστατικό.   

Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος στην περιοχή της παλιάς πόλης του Μούνστερ, επιβεβαίωσε η Αστυνομία, καλώντας ωστόσο τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των αρχών.
       
Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια.   Σε μήνυμά της στο Twitter η Αστυνομία της περιοχής έκανε λόγο για «αδιευκρίνιστη» κατάσταση, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή δυστύχημα.    
Οι αρχές, οι οποίες έχουν αποκλείσει μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης, διεξάγουν έλεγχο για εκρηκτικά και έχουν ζητήσει από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.      Στο μεταξύ, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο εστιατόριο "Den Kiepenkerl», παραδοσιακή ταβέρνα στο ιστορικό κέντρο του Μούνστερ, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τους τουρίστες. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget