Tuesday, May 1, 2018

Κάτοχος πλαστού πτυχίου ο Ερντογάν – Δεν μπορεί να κατέβει νόμιμα στις εκλογές

Κάτοχος πλαστού πτυχίου ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Το ερώτημα που πλανάται στην Τουρκία από το 2014 ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο την Τρίτη καθώς ο Ερντογαν δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές με “γιαλαντζί” πτυχίο .
Bάσει της τουρκικής νομοθεσίας η υποψηφιότητα για θεσμικό αξίωμα απαιτεί πτυχίο. Ο Ερντογάν ωστόσο κατέβηκε στον πολιτικό στίβο χωρίς να έχει καταθέσει τίτλους σπουδών.
Δεν έχει παρουσιάσει ούτε αντίγραφο πτυχίου επικαλούμενος ότι το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά από το οποίο υποτίθεται ότι αποφοίτησε, έκλεισε με δικαστική εντολή τον Ιούλιο του 2014..
Για να ξεπεράσει τον… σκόπελο ο “Σουλτάνος” έχει, ήδη βάλει, ήδη, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο να εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία δεν είναι υποχρεωμένοι οι υποψήφιοι να προσκομίσουν κάποιο πτυχίο.
Το “πτυχίο” που έχει o Ερντογάν στα ΜΜΕ, αλλά και στα social media, με ημερομηνία αποφοίτησης το 1981, εκτιμάται ότι είναι πλαστό καθώς το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, ιδρύθηκε το 1982!
Ο “Σουλτάνος”, εξάλλου, ουδέποτε έχει παρουσιάσει συμφοιτητή του, αντιθέτως μιλάει συνεχώς για τους συμμαθητές του στο Λύκειο.
Ο Ερντογάν μπορεί να μην έχει πτυχίο, έχει, όμως, πανεπιστημιακό ίδρυμα με το όνομά του στο Ρίζε της Τουρκίας, τη γνωστή ως Ριζούντα για τους Μικρασιάτες Έλληνες.
ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1

No comments:

Post a Comment

wibiya widget