Wednesday, July 13, 2011

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ



ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ
Χαρακτηριστικό άρθρο της Sueddeutsche για την σύγχιση στην Ευρώπη και την αμηχανία, την αναβλητικότητα των ηγετών της.

www.sueddeutsche.de
Täglich wächst die Verwirrung um die Zukunft Europas und der gemeinsamen Währung. Es kursieren immer neue Sparprogramme, Rettungsschirme und Entschuldungsmodelle. Und Europas Spitzenpolitiker? Wirken ebenso ratlos wie ihre Bürger und streiten um die Frage, ob sie sich zu einem weiteren Krisengipfel

" Καθημερινά ααυξάνεται η σύγχιση για το μέλλον της Ευρώπης και του κοινού νομίσματος. Τρέχουν προγράμματα λιτότητας, μηχανισμοί διάσωσης, μοντέλλα αναδιάρθρωσης. Και οι κορυφαίοι πολιτικοί της Ευρώπης; Εμφανίζονταιτο ίδιο ανίδεοι (σαστισμένοι) όπως και λαοί τους και τσακώνονται για το αν θα πάνε σε άλλη μία Σύνοδο Κορυφής. Κι΄όμως το Ευρώ δεν είναι τελεσίδικα καταδικασμένο, αν οι πολιτικοί αποφασίσουν, επιτέλους, να δράσουν."
"Μπορεί να διασώζεται διαρκώς η Ελλάδα; Αν μοιράσει κανείς το δημόσιο χρέος στους κατοίκους, τότε θα δούμε ότι κάθε Έλληνας χρωστάει λιγότερα από έναν Γερμαν΄ή έναν Αμερικάνο. όμως θεωρείται βέβαιο ότι οι Έλληνες δεν θα μπορέσουν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους. Η Ελλάδα βρίσκεται στην διλημματική κατάταση, να κάνει οικονομία παντού, ενώ ταυτόχρονα πνίγει την έτσι κι΄αλλιώς αδύναμη πραγματική Οικονομία, ώστε η κυβερνηση να εισπράτει λιγότερα έσοδα απ΄όσα υπολόγιζε, κάτι που την οδηγεί στο να μην μπορεί να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της και να μην μπορεί να πληρώσει τα τοκοχρεολύσι. Πίσω από κλειστές πόρτες η Ευρωζώνη συμφωνεί ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα "κούρεμα" του χρέους της για να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της. Η Αθήνα θα μπορέσει να έχει ρεαλιστική προοπτική μόνο αν απαλλαγεί από το μισό της χρέος και αν χρηματοδοτηθεί ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για επιχειρήσεις."


Πηγη: Απο την σελιδα της δημοσιογράφου  Νίκης Τσελίκα ,στο Φαιης μπουκ.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget