Saturday, July 23, 2011

Eλληνοβιετναμέζικες εικόνες στη Μελβούρνη

Έγινε ο κόσμος γειτονιά  και η επικοινωνία υπόθεση δευτερολέπτων..Τετοιες ωρες θυμαμαι τον Λουντέμη που έλεγε έγραφε μάλλον ότι όταν μεγαλωσει θα ήθελε να έβγαζε μια εφημερίδα μόνο με φωτογραφίες για να τη χαιρονται όσοι δεν ξέρουν γράμματα!!!
Δυστυχως η εφημερίδα μου έχει πολλες φωτογραφίες,αλλα θέλει και κάποιες τεχνικές γνώσεις που ευτυχως οι περισσότεροι έχετε περισσότερς απο εμένα.. Καλη βδομάδα..
Ο Γιωργος Αφεντούλης ,απο την Κοντιά Λήμνου ,διατηρει ένα απο τα μεγαλύτερα λογιστικά γραφεία στη Μελβούρνη στο Σύδνευ ρώουντ Μπράνσγουικ .Το νέο που μας είπε είναι ότι η Εφορία,δεν δέχεται πια ότι της  δηλωσεις και υπολογίζει τα κερδη σου και τη φορολόγηση σου επι της αγοράς των προιόντων σου .Καλα είναι να προσέξουν οι Ελληνες επιχειρηματίες και κυρίως οι εστιάτορες,οι ψαράδες ,οι φρουτάδες και όσοι πωλούν με μετρητά ,πως θα συμπληρωσουν τα έντυπα της εφορίας, γιατί πέφτουν βαρειά πρόστιμα..

Τον ρώτησα αν έχει καμμια συγγένεια με το αηδόνι στα Θεσσαλοηπειρώτικα τραγούδια ,Αντωνη Κυρίτση και μου απάντησε  ΟΧΙ. Κι όμως μοιάζουν αρκετά..παρότι ο ενας εινα απο την Καρδίτσα και ο ενωπιόν σας απο Καλαμάτα!!!


Η Σοφία με την κόρη της και η Άννα Κιάτος με το γιό της,απολαμβάνουν τη χειμωνιάτικη λιακάδα στου ΝΙΚΟΥ. Η Σοφία διδάσκει ΄βασικά μαθηματα Νομικής στα σχολεία της Μελβούρνης..Λέτε να αρχισει και στην Ελλαδα κατι τέτιο ; 

Λιγοι έμειναν στη Μελβούρνη κι ο Κωστας με το Χρήστο (δεξια) ετοιμάζονται να την κάνουν για Κρήτη ,στις 18 Αυγούστου..Ο όρθιος Άκης ετοιμάζεται απο τωρα για τις συναυλίες του Μαργαρίτη όπου θα μας επισκεφθει το Σεπτέμβριο και είναι πολυ "θυμα " του.Πριν 15 χρόνια τον ειδα μαζι με καμμια 10αριά ακόμα,να εχουν προσκυνήσει μπροστά του να χειροκροτουν και να...κλαινε την ωρα που ο Τρικαλινός καλλιτέχνης ερμήνευε το καψούρικο 'δεν πρέπει δεν πρεπει.."

"Πρωτο τραπέζι πίστα" βρίσκεται στο κινητό του Ηλία Ντωνούδη η εγγονή του!!!
Λυπάμαι Νικόλα,αλλα οι λουκουμάδες σου πρεπει να αντικατασταθούν με άλλη συνταγή..Στο χωριό μου λένε "ούτε τα σκλιά"δεν τους τρωνε.. Δες τη συνταγη του Ταγκαλάκη που σε ακολουθει στις σαλάτες σου και προχωρει ..

Το βλεπετε και μόνοι σας..



Οι γαρίδες σε στύλ αχλαδάκι απο τον Θεόδωρο ,όπως ο Τζωρτζ Ντονεκιάν αποκαλεί τον Βιετναμεζο μάγειρα DO απο την το εστιατόριο  I DO ,στο Bridport,st Albert Park..

Η Μερσίνα με τον Θεόδωρο αλλά δεν πηρε καμμια συνταγή του .. Μάλλον δεν της πολυάρεσαν οι Γαλλοκινέζικες γευσεις των Βιετναμεζων και δεν ξερω αν επιμενει ακομα να επισκεφθουμε τη χωρα αυτη σύντομα..

Ο Ντο και η πανέξυπνη και όμορφη σύζυγός του  Τι ,που τον βοηθάει τα Σαββατοκύριακα.Η ίδια εργάζεται σε μεγάλη εταιρία με κομπιούτερς και επιμενει ότι κερδίζει καμμια φορα περισσότερα απο τον Ντό..!!

No comments:

Post a Comment

wibiya widget