Monday, July 11, 2011

Χειμωνιάτικος καφες στη Μελβούρνη

O καθηγήτής φυσικης ιατρικής  και ιατρός Δημήτρης Κιάτος ,απο το Δομένικο Λαρίσσης εν μεσω της κόρης του Άρτεμις(αριστερά) και της φίλης της Ελένης φωτογραφίζονται για την  εφημερίδα μας.Οκαιρος ήταν καλός και η διάθεση για καφέ ,τσιπουράκι και κουβεντούλα εξαιρετική...

Βλέποντας και ζωντας τις ιστορίες του Ολυμπου ο Δημήτρης Κιάτος δεν μπορούσε να μη δώσει στην πανέμορφη κόρη του το όνομα μιας πατριωτισσας θεάς.. Και η Αρτεμις καμαρωνει πάντα τις επιτυχιες του μπαμπά της..

Μανωλης Λέττας. Εμαθε στηνΉπειρο απο παιδί την τεχνη της αργυροχρυσοχοίας και μια ζωή την πέρασε εν μέσω χρυσαφικών,διαμαντιων και οπαλίων..Αν δεν το πει μόνος του ότι ΄'χτύπησε 80"δεν θα το καταλάβεις ποτέ. Και τί δεν μας είπε τη μιση ώρα που ήπιαμε τον καφε μας .. Μέχρι για τους θησαυρούς του Αλή Πασσα,που ξερει ακριβως το σημειο που τα έθαψε στα Γιάννενα,κι ότι το σημείο το ανακάλυψε απο τα βιβλία του συμπατριωτη του συγγραφέα Αλέξανδρο Δουμά ..
Σύντομα θα πουμε περισσότερα για το Μανωλη και τη Φλωρινιωτισσα σύζυγό του Νίκη,με τα πανέμορφα μάτια..τν οποίο υπερεκτιμά και αγαπά..

Για το χωριό του το Δομενικο μιλάει και ο δικηγόρος της Μελβούρνης Κωστας Κιάτος,παροτι όταν ήρθε Αυστραλία ήταν μόνο 8 ετων.. Βοηθούμενος και απο το αδελφο του μας μίλησε για το ναό της Αρτέμιδας που υπηρχε εκει αλλα σήμερα ελάχιστες πέτρες θυμίζουν τήν ύπαρξή του..

Κι απο το Δομένικο,στον Τύρναβο Λαρίσσης .Ο Γιωργος Τζινάλας γεννήθηκε ανήμερα στη γιορτή που οι Τυρναβίτες γιορτάζουν τα" ερωτικά" της αποκρηάς και προσπαθει παντα να μη του λείπει το χαμόγελο..Εδω μας δειχνει τους δυο εγγονούς του,παιδια της κόρης του που μένει στο Πέρθ και τους οποίους πάει  με τη σύζυγό του να συναντήσουν..
Καλα να τα περνάς φίλε μου.. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget