Tuesday, July 19, 2011

«Δεν είμαι υπεύθυνος για αυτό το φιάσκο» λέει ο Μέρντοχ

 
«Δεν είμαι υπεύθυνος για αυτό το φιάσκο» λέει ο Μέρντοχ ενώπιον βουλευτών
Υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πως το θέμα ήταν πιο εκτεταμένο από ότι είχε υποστηρίξει αρχικά
«Δεν είμαι υπεύθυνος για αυτό το φιάσκο» λέει ο Μέρντοχ ενώπιον βουλευτώνΛονδίνο

«Δεν γνώριζα για τις εκατοντάδες χιλιάδες δωροδοκίες» δήλωσε ο Ρούπερτ Μέρντοχ ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Κουλτούρας, Μέσων Ενημέρωσης και Σπορ της Βρετανίας. Είναι η πρώτη φορά που ο Ρ. Μέρντοχ καταθέτει ενώπιον βουλευτών στη 40χρονη πορεία του ως ιδιοκτήτης βρετανικών μέσων ενημέρωσης.

Τόνισε ότι δεν είναι υπεύθυνος για αυτό το «φιάσκο», όπως το χαρακτήρισε, λέγοντας ότι δεν γνώριζε πως το θέμα ήταν πιο εκτεταμένο από ότι είχε υποστηρίξει αρχικά.



Δήλωσε ότι κάποιοι από το προσωπικό που εργαζόταν γι' αυτόν τον «παραπλάνησαν», αλλά έσπευσε να στηρίξει ξανά την συνεργάτιδα του Ρεβέκκα Μπρουκς.

«Δεν νομίζω ότι γνώριζε για τις υποκλοπές» δήλωσε.

Δήλωσε ότι αποφάσισε να κλείσει την εφημερίδα News of the World εξαιτίας των κατηγοριών για εγκληματικές ενέργειες. Αρνήθηκε ότι υπήρξαν οικονομικά κίνητρα πίσω από την απόφασή του να κλείσει την εφημερίδα.

Είπε ότι η News of the World αποτελεί μόλις το 1% των επιχειρήσεών του παγκοσμίως και τόνισε ότι προσέλαβε ανθρώπους που εμπιστευόταν για να διοικήσουν αυτό το τμήμα.

Ο Ρ. Μέρντοχ ζήτησε συγγνώμη για μια ακόμα φορά και δήλωσε ότι δεν είναι δουλειά του να παρεμποδίσει το έργο της Δικαιοσύνης.

«Αυτή είναι η πιο ταπεινή ημέρα της ζωής μου» δήλωσε λίγο μετά την κατάθεσή του.

Είπε ότι αισθάνθηκε «αποτροπιασμό και ντροπή» όταν έμαθε ότι από το τηλέφωνο της 13χρονης Μίλι Ντόουλερ είχαν υποκλαπεί συνομιλίες.

Μίλησε και για τις διαστάσεις που έχει λάβει το σκάνδαλο στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι δεν έχει δει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου υπήρξαν στόχοι.

Νωρίτερα, ο γιος του Τζέιμς δήλωσε ότι η υπόθεση των υποκλοπών της News of the World αποτελεί ένα ζήτημα που «μας κάνει να μετανιώνουμε».
«Θα ήθελα να πω πόσο λυπάμαι και να ζητήσω συγγνώμη ιδιαίτερα σε όσους έπεσαν θύματα της παράνομης πρόσβασης σε ηχητικά μηνύματα και στις οικογένειές τους» είπε.
Στην έναρξη της κατάθεσης, ο πρόεδρος της επιτροπής Τζον Γουιτινγκέιλ δήλωσε ότι ανακαλύφθηκαν παρανομίες οι οποίες «προκάλεσαν σοκ και θυμό σε ολόκληρη τη χώρα» και πρόσθεσε ότι το βρετανικό Κοινοβούλιο παραπλανήθηκε.

Πηγη :ΤΟ ΒΗΜΑ 19-7-11

No comments:

Post a Comment

wibiya widget