Monday, July 4, 2011

Μετανάστευση και ΝΔ.."χέστηκε η φοράδα στ αλώνι"


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Στα "Παραπολιτικά. gr"  διαβάζω:

"Η ΝΔ «σηκώνει» το μεταναστευτικό

Σαμαράς, Πιπιλή, Νάκος, Ζώης και Παπανικολάου θα μιλήσουν σε εκδήλωση στη Συγγρού

Το μεταναστευτικό αναμένεται να «σηκώσει» η Νέα Δημοκρατία το επόμενο διάστημα με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων ανα την Ελλάδα. Η αρχή γίνεται σήμερα με την πραγματοποίηση εκδήλωσης της γραμματείας Μεταναστευτικής πολιτικής του κόμματος, υπο την Φωτεινή Πιπιλή.
Στην εκδήλωση που έχει τον τίτλο «Άλλο Μετανάστευση και άλλο εισβολή» θα είναι παρών ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ θα μιλήσουν ο γαλάζιος ευρωβουλευτής Γεώργιος Παπανικολάου, ο αναπλ. γραμματέας Μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Aθανάσιος Νάκος και ο τομεάρχης Εσωτερικών Χρήστος Ζώης ..."

Αν ο μακαρίτης ο παππούς μου διάβαζε τα παραπάνω ,θα κουνούσε το κεφάλι και θα έλεγε "Τωρα μάλλιστα.. χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.." Σαν μετανάστης στην Αμερική και ψάλτης στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολαου που εξαφανίστηκε με την κατάρρευση των 2 πύργων...ο παππους ο Βαγγέλης δεν χαρίζονταν ευκολα σε πολιτικάντικα κόλπα και προπαντός της δεξιάς ... Δημοκρατικός και με το Βενιζέλο και Πλαστήρα και τις 2 φορες που επέστρεψε στην Ελλάδα ΄(στη 10ετία 1910-20) ήρθε για να βοηθήσει την πατρίδα..κι εμεινε τελικα όταν η γιαγια μου αρνήθηκε να τον ακολουθήσει στην Τριτη επιστροφή..
Αν και δεν τον γνωρισα πολυ θυμάμαι ότι κάθε φορά που άκουγε το βασιλιά,τον Παπάγο ή τον Καραμανλή να μιλάνε για μεγαλα σχεδια , έλεγε τα ..περι φοράδας..
*****
Ο μακαρίτης ο πατέρας μου θα έλεγε αυτά που είπε όταν ο κ.Σαμαράς πηγε στην Αλβανία" τω καιρω εκείνω" επι Μητσοτάκη : Σα δε  ντρέπονται .. πήγαν ξεσήκωσαν τον κόσμο τάχατις εδω έχουμε όλοι 5-6 τηλεοράσεις κι έκοψαν πέρα οι Αλβανοί και οι Έλληνες κι ήρθαν στην Ελλάδα. Και τωρα τους κυνηγάνε σα σκυλιά .. έλεγε αργότερα όταν στο μικρομάγαζο που ειχε περνούσαν καθημερινά μπουλούκια πεινασμενων και εκλιπαρουσαν για λίγο ψωμί..Και πονετικός καθως ήταν απο μια φρατζόλα ψωμι που αγόραζε  πρωτα για τις αναγκες σπιτιου και μαγαζιού έφτανε να παιρνει 3και 5 και έδινε σε όσους του ζητούσαν ,φυσικά χωρίς χρήματα!!! Το θεωρούσε βάρβαρο και απάνθρωπο να χρεωνει για ψωμί και νερό έναν διψασμένο και πεινασμένο..

  Δεν ξέρω περί ποιας μετανάστευσης θα μιλήσουν οι 'καλοταισμένοι" της ΝΔ.αλλά υποπτευομαι ότι μάλλον θα μιλήσουν για τους πολλους που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα ,γιατί εμάς που φύγαμε πριν 40 και 50 χρόνια μας έχουν ήδη ξεγράψει απο την εποχή του 70 όταν καποιος υφ. Εξωτερικων ονόματι Τρικούπης που βρεθηκε στη Μελβούρνη μας αποκάλεσε "Αυστραλούς Ελληνικής καταγωγής".. Εμας βιάστηκαν να μας παραδωσουν γρήγορα σε ξένα χέρια..και να μας πουλήσουν για 100 δολλαρια ..τόσο ήταν η τιμή μας σύμφωνα με ¨ελληνα τραπεζίτη που έτυχε να διαβάσει αυτη την αισχρή συμφωνία.. Ναι για ένα τριχίλιαρο δραχμών...
Αφού στην εκδήλωση έδωσαν τίτλο «Άλλο Μετανάστευση και άλλο εισβολή» μάλλον για τους εν Ελλάδι ξένους θα μιλήσουν.. Αν και οι ομιλητές μου φαίνονται εντελώς άσχετοι με θέματα μετανάστευσης ,ελπίζω να θυμηθούν να ρωτήσουν τον αρχηγό τους γιατί άνοιξε διάπλατα τα σύνορα όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών; Το έκανε για φιλανθρωπικούς λόγους ή απο τότε τα αφεντικά του στην Ουάσιγκτον είχαν αρχίσει να μελετούν την "άλωση της Γραικίας" και του δωσανε δουλειά.;

Δε λέω ότι το μεταναστευτικό στην Ελλάδα είναι μικρό πρόβλημα και ιδιαίτερα όταν έχεις να κάνεις με Σαμαρά,Τσίπρα, Παπαρήγα,Αλ βανο,Ντόρα,Κουβέλη που παρ ότι φαινεται να υπηρετούν όλοι  το ίδιο αφεντικό ,τελικά βάζουν φωτιά στην Ελλάδα..Αλλα η πρόσφατη 7ετία της ΝΔ δεν μας έδωσε κάποιο  δειγμα ότι μπορει να χειριστει με επιτυχία οποιοδήποτε θέμα..
Εμεις δεν περιμένουμε τίποτα το συγκλονιστικό  απο αυτες τις συνάξεις,αλλα ας είναι τουλάχιστον προσεκτικοί για να μη δηλητηριάσουν περισσότερο τις ανθρώπινες σχεσεις στη χωρα μας...
ΔΚ.



No comments:

Post a Comment

wibiya widget