Saturday, July 9, 2011

Φόβος και τρόμος..220 άτομα συμμετείχαν στο κύκλωμα της Θεσσαλίας. Σχηματίστηκε δικογραφία.

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

 


Σχεδίαζαν και «συμβόλαια θανάτου» και ένοπλη ενέδρα κατά Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας






Τις κατηγορίες για εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών, εγκληματική οργάνωση, πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος, μαστροπεία, πλαστογραφία, διακεκριμένη κατοχή και εμπορία όπλων, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, περιλαμβάνει, η ογκωδέστατη δικογραφία, που εμπλέκει 220 άτομα στις 3 πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν με επίκεντρο την Θεσσαλία.

Οι 18 από τους κατηγορούμενους, αποτελούσαν αρχηγικά μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.


Στην Αστυνομική επιχείρηση, σε όλη την περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και στην Αθήνα και τη  Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι  από 100 Αστυνομικοί, συνεπικουρούμενοι από 8 Εισαγγελικούς λειτουργούς, εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν κάθε εγκληματική οργάνωση, τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, οι διευθύνσεις διαμονής τους και «λοιποί χώροι» που διατηρούσαν.

Διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική σχέση των μελών της κάθε εγκληματικής οργάνωσης, (αρχηγικά μέλη - εντολείς, εντολοδόχοι, κ.λπ.).

Εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi), οι διασυνδέσεις τους και οι μεταξύ τους σχέσεις. Καταγράφηκαν, με συσκευές καταγραφής ήχου, σε ακουστικό υλικό οι κινήσεις των μελών των εγκληματικών οργανώσεων και επιβεβαιώθηκαν οι συναντήσεις που πραγματοποιούσαν με τα αρχηγικά μέλη.

Διαπιστώθηκε η δραστηριοποίηση τους πέραν των βασικών εγκληματικών ενεργειών (εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών) και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Ενώ, διερευνάται η νομιμοποίηση των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες τους σε συνεργασία με τις συναρμόδιες διωκτικές αρχές.
Για κάθε εγκληματική οργάνωση, αφού διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών της, οι τρόποι και οι μέθοδοι δράσης της, σχηματίζεται σε βάρος των μελών της δικογραφία για τις παρακάτω πράξεις που προέκυψαν:


Συγκεκριμένα :
Α. ΟΜΑΔΑ

Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν από 105 μέλη, εκ των οποίων 96 Έλληνες  (83 άνδρες και 13 γυναίκες) και 9 αλλοδαποί (7 άνδρες και 2 γυναίκες).

Πέραν του επικεφαλής «ιθύνων νου», στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν 8 αρχηγικά μέλη, εκ των οποίων οι 2 γυναίκες. Τα 4 από τα 8 αρχηγικά μέλη είναι έγκλειστοι σε διάφορα καταστήματα κράτησης, ενώ τα υπόλοιπα είναι βασικά και απλά μέλη της οργάνωσης.

’Όλοι μαζί συμμετείχαν και, κατά περίπτωση, διέπραξαν τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

Εμπορία και διακίνηση όλων των ειδών ναρκωτικών ( ηρωίνη, κοκαΐνη, κλπ).

Κατοχή και εμπορία πυροβόλων όπλων.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης για προσωπικούς λόγους αναζητούσε τρόπους σε συνεργασία με έγκλειστο της φυλακής για την διάπραξη δολοφονίας (με συμβόλαιο) ικανοποιώντας ένα αίσθημα εκδίκησης σε βάρους του δράστη δολοφονίας οικείου προσώπου του.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας για τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης ερευνάται :

Η κατάρτιση πλαστών πιστοποιητικών (ιατρικών βεβαιώσεων) με την ιδιότητα του χρήστη ναρκωτικών, ώστε να τυγχάνουν ευνοϊκής  μεταχείρισης από τις δικαστικές αρχές - σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης, προκειμένου να πετύχουν τη μη προφυλάκισή τους  με την χρήση αυτών των πιστοποιητικών.

Η συμμετοχή μελών της εγκληματικής οργάνωσης σε εμπορία γυναικών με σκοπό την πορνεία.

Η συμμετοχή μελών της οργάνωσης και τρίτων προσώπων σε σχεδιαζόμενη ένοπλη ενέδρα κατά αστυνομικού του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Β. ΟΜΑΔΑ

Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν από 88 βασικά μέλη, εκ των οποίων 83 Έλληνες (72 άνδρες και 11 γυναίκες) και 5 αλλοδαποί (3 άνδρες και 2 γυναίκες).

Πέραν του επικεφαλής «ιθύνων νου», στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν 5 αρχηγικά μέλη, εκ των οποίων η μία γυναίκα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι βασικά και απλά μέλη της οργάνωσης. ’Όλοι μαζί συμμετείχαν και, κατά περίπτωση, διέπραξαν τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

Εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη και κοκαΐνη).

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, ερευνάται η συμμετοχή μελών της εγκληματικής οργάνωσης σε εμπορία γυναικών με σκοπό την πορνεία.

Γ. ΟΜΑΔΑ

Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν από 24 βασικά μέλη, εκ των οποίων 23 Έλληνες άνδρες και ένας αλλοδαπός. Πέραν του επικεφαλής «ιθύνων νου», στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν 4 αρχηγικά μέλη, εκ των οποίων η μία γυναίκα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι βασικά και απλά μέλη της οργάνωσης.
Όλοι μαζί συμμετείχαν και επιδίδονταν σε εμπορία και διακίνηση κοκαΐνης.
 
 
Πηγή:
http://fatsimaremag.blogspot.com/2011/07/220.html

 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget