Sunday, August 14, 2011

... Mια ηλιόλουστη μέρα στη Μελβούρνη κι όλοι βγηκαν έξω ..

Η Κυριακή 14 Αυγούστου μύριζε Άνοιξη στη Μελβούρνη και ευκαιρία ήθελαν οι κάτοικοί της να τρέξουν στις παραλίες,στα πάρκα,στις Κυριακάτικες αγορές..(Βικτώρια Μάρκετ,Σάουθ Μελμπουρν Μάρκετ κ.α) Ελάτε λοιπον μαζί μας και μέσα απο τις φωτογραφίες πάρετε μια δροσερή Μελβουρνίώτικη αύρα ,κατα μεσίς στον Αυγουστο και στη γιορτή του...Ποσειδωνα (στην αρχαιότητα) και της Σέμελης "Σουμελάς' ή στην Κοίμηση της ...Θεοτόκου!!! που γιορτάζονται ΄το 15 Αύγουστο..

Στη Μελβούρνη,δυστυχως οι Παναγιωτες,Παναγιωτηδες,Σουμέλες,Μαρίες,Δέσποινες και βάλε,δεν μπορουν να έχουν αργία γιατί εδω δεν έχουμε αργία  αυτη την ημέρα και όλοι καλούνται να βρισκονται στην εργασία τους.. Όσοι αποφασίσουν να γιορτάσουν μάλλον θα το κανονίσουν για το Σαββατοκύριακο..
Καιρός όμως να σας παρουσιάσουμε διάφορες πτυχες της Μελβουρνιωτικης ζωής μέσα απο φωτογραφίες..
                                      QUEEN'S VICTORIA MARKET -Βασιλική Αγορα Βικτωρίας.


Τί περιμένουν στη σειρά; το λεωφορείο,αλλα οχι για να ταξιδέψουν..απλα να αγοράσουν ΝΤΟΝΑΤΣ.
Τιμή; 6 δολλάρια τα 6..!Ειναι νόστιμα και ιδιαίτερα ζεστά -ζεστα και με τη μαρμελάδα στη μέση...μούρλια.


Σωστό.. χρυσορυχείο ειναι αυτό το λεωφορείο αφού τα 6-7 άτομα που εχει μεσα δεν σταματουν να φτειαχνουν ντόνατσ και καθε λεπτο να πωλουν πανω απο 20..

Όχι εδω δεν περιμένουν για ντόνατς.. Περιμένουν να πληρώσουν τα 5 δολλάρια για τις 2 πρώτες ώρες του πάρκινγκ σε μηχανή αυτόματη,που κατήτγησε τουλάχιστον 10 και παραπάνω εργάτες.. Και αναρωτιένται ορισμένοι γιατί ανέβηκε ο αριθμός των ανέργων εσχάτως..Η αυτοματοποίηση ακομα και στα σουπερ μάρκετ σίγουρα βοηθά τα μονοπωλια αλλα καθόλου τους εργαζόμενους..
                                              Αγορά Σάουθ Μέλμπουρν..    
                                               ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Και μια ματιά στις τιμές κρεάτων που πωλούνται και τις Κυριακές ..Πανάκριβα σε σύγκριση με τις τιμες που ειχαν παλιότερα.. Σύμφωνα με το Τάσο Σαλτη,(Δειτε αλλου) όταν ήρθε εκεινος αγόραζε ένα αρνί με 5 δολλάρια και τωρα θέλει σχεδόν διακόσια!!! Δεν προλαβαίνουν βέβαια οι καρδιολόγοι να ανοίγουν αρτηρίες...αλλα και οι τιμές παρα έγιναν τσουχτερές.




Νατα και τα Αυστραλιανά λάδια.. Τα προωθούν αρκετά οι παραγωγοί,που πριν καμμια 20 ετία πούλησαν πρόβατα και αγελάδια (κι έγιναν τα κρέατα πανάκριβα) αντικαθιστωντας τα με εκατομμύρια λιόδεντρα.. Ετοιμαστειτε λοιπον να τρωτε ελιες Καλαμάτας ,απο Καλαματιανούς της Αυστραλίας..
 
Δεν είναι ..τζαμιά,ειναι οι ουρανοξίστες της Μελβούρνης που αυξηθηκαν αρκετά τα τελευταία χρόνια,, Φυσικά και τα τζαμιά αυξήθηκαν αλλα όχι σε τετοια εντυπωσιακά ύψη!!!

Ποδηλασία στην Παραλία του Μπράιτον με φόντο τη Μελβούρνη.

 
Όχι δεν είναι του Πάνου αυτό..Εξ άλλου ειναι πολύ μικρό. Οταν τον ρωτήσαμε αν έπιασε τίποτα "μπά...έκανε κρύο " ήταν η απάντησή του.. Και στην αποβάθρα όπου ψάρευαν πολλοί, δεν ειδαμε κανέναν να βγάζει ψάρια...



Πολλα και τα ιστιοφόρα...


Όλοι περιμένουν να τσιμπήσει αλλα "τσιβά" που λένε και οι βλάχοι...

Πολλοί οι επιδιώκοντες την καλη ψαριά ,αλλα και τα ψάρια δεν ειναι κορόιδα!!!

Όχι,ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Βικτωρίας,δεν πήγε για ψάρεμα,απλά έπινε το καφεδάκι του Κυριακή απόγευμα στη "Βανίλλα" του Ώκλυ.

Η Μελβούρνη έχει ωραία Κινέζικα εστιατόρια και σ αυτό που πάμε συχνά ειναι το INN OF CHINA -Πανδοχειο Κίνας-,στο Νόρθ ρώουντ Όρμοντ. Η Σουν ,μια ευγενέστατη κινεζούλα απο το Πεκίνοπου σπουδαζει στη Μελβούρνη πληρωνοντας δίδακτρα 10.000 δολλάρια το χρόνο,μας περιποιήθηκε αρκετά,αλλα η απουσία του Τωνη,ήταν αισθητή. Ο Τώνη χρόνια διηύθυνε με τη σύζυγό του το καταστημα αυτο αλα φαινεται πς πέρασαν στη σύνταξη και οι νέοι διευθυντες δεν κράτησαν όλες τις συνταγες του..


Όσο για την Πανσέληνο παρα τα φωτα του Νόρθ Ρώουντ,τα κατάφερε να μας χαιρετησει φευγοντας για το σπιτι μετα απο μια τόσο υπέροχη μερα..





No comments:

Post a Comment

wibiya widget