Τα ελαιόλαδα πάνε για ποιοτικό έλεγχο στην Αυστραλία |
Επι τέλους ..!! Χρόνια ολόκληρα οι εισαγωγεις Ελληνικών λαδιων "φωναζαν" ότι το το Ελληνικό ελαιόλαδο δεν ειναι νοθευμένο σε αντίθεση με το Ισπανικό και το Ιταλικό..
Η ωρα να ελεγχθει η ποιότητα των Ευρωπαικών λαδιών .εφτασε.
Όπως ανέφερε ο υπευθυνος Ελληνικού Παντοπωλείου στη Μελβούρνη κ.Παναγιώτης Ιωάννου,το Αυστραλιανό Τελωνείο ενημέρωσε τους εισαγωγεις λαδιων απο την Ευρωπη, ότι τα νέα "έξτρα παρθένα"ελαιόλαδα που θα έρθουν στην Αυστραλία θα ελεγχθουν για την ποιότητά τους και την περιεκτικότητά τους σε οξέα .
Η ενέργεια αυτη μάλλον θα ωφελήσει την Ελλάδα γιατί,όπως ειναι γνωστό,το αγνό παρθένο ελαιόαδο απαγορευεται απο την Ελληνική νομοθεσία να αναμειχθει με σπορέλαια ή με άλλα φυτικά έλαια ,κάτι που δεν ίσχυε για τις άλλες χωρες.Αποτέλεσμα τα ΄άλλα ελαιόλαδα να κερδίζουν έδαφος στην αγορά λόγω χαμηλότερης τιμής..
Να πουμε ακόμα ότι η Αυστραλία παράγει πλέον και η ίδια ελαιόλαδο καλης ποιότητας μιας και τα τλευταια χρόνια μετέτρεψε τους αμπελωνες και τις φάρμες ζωων σε ελαιώνες και τωρα ήρθε η ωρα της παραγωγής..
Αποτέλεσμα αυτού ειναι να ανεβει στα ύψη η τιμη του πρόβιου και του μοσχαρίσιου κρέατος και ένα αρνί να κοστίζει σήμερα μέχρι και 200 δολλάρια ,ενω πριν ΄μπορουσες να προμηθευτεις αρνιά με 20 ή εστω 50 δολλάρια,αλλα σε εποχες ξηρασίας ολοκληρα κοπάδια έφταναν σε σημειο να παραδίδονται στα σφαγεία μέχρι και 1 δολλάριο το ένα..
No comments:
Post a Comment