Sunday, August 28, 2011

..Γλυφαδιωτες¨: Ο Υμηττός για άλλη μια φορά εκπέμπει SOS”


 ΤηΠαραδόθηκε ο εμπρηστής της Άνω Γλυφάδας νύχτα της 25ης Αυγούστου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό στην περιοχή της   Γλυφάδας. Δυστυχώς, αντιμετωπίζουμε και πάλι εικόνες που μόνο θλίψη και απογοήτευση μπορούν να προκαλέσουν.

Το βουνό μας χρειάζεται και γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει να σταματήσουμε σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή. Η επόμενη μέρα δείχνει σε μία μόνο κατεύθυνση, τη δυναμική δράση όλων των εθελοντ...ών στις καμένες εκτάσεις.

Ότι και αν κάηκε θα φυτευτεί ξανά. Ότι και να γίνει θα είμαστε εκεί για να κάνουμε ξανά τον Υμηττό το βουνό που ονειρευόμαστε. Πραγματικά είναι μία από τις χειρότερες & λυπηρές εμπειρίες για κάποιον να βρεθεί σε μια καμένη δασική έκταση, ειδικά όταν την έχει επισκεφτεί πολλές φορές.

Έτσι, συνεχίζουμε την Τετάρτη 31 Αυγούστου και ώρα 18:00 μμ με την πρώτη προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής. Ομάδα εθελοντών του ''Ώρα για Δράση'' θα βρεθεί στις καμένες εκτάσεις της Αιξωνής για να προσφέρει βοήθεια στα ζωάκια. Εξοπλιζόμαστε με νερό και τροφή και ξεκινάμε τη δράση για την αποκατάσταση της πανίδας. Επίσης, θα φυτέψουμε συμβολικά τα πρώτα δέντρα για τη φετινή σεζόν στον Υμηττό περνώντας το μήνυμα ότι θέλουμε ένα βουνό γεμάτο πράσινο και ζωή.

Σας χρειαζόμαστε όλους. Είναι αναγκαία η μαζική παρουσία όλων των εθελοντών στο βουνό αυτές τις μέρες. Ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί και είναι μόνο ένας: ΤΟ ΦΟΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ!!!!

Όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε σε αυτή τη δράση επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε λεπτομερειακά για τα σημεία συνάντησης στο τηλέφωνο 6986256573 Δονάκη Έλενα.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget