Thursday, October 11, 2012

‘Τσεκούρι’ στους διερμηνείς νοσοκομείων στη Μελβούρνη


11 Oct 2012   
 Από τη διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο. Πρώτη δεξιά η κ. Μικάκου
Από τη διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο. Πρώτη δεξιά η κ. Μικάκου
Η ομογενής πολιτειακή γερουσιαστής του Εργατικού Κόμματος στη Βικτώρια και σκιώδης υπουργός για Θέματα Τρίτης Ηλικίας, Τζένη Μικάκου, ένωσε τη φωνή της με κατοίκους των περιοχών που εξυπηρετεί το νοσοκομείο Northern, με στόχο να διαμαρτυρηθούν για τις άδικες περικοπές κονδυλίων παροχής διερμηνέων στο νοσοκομείο.
Όπως γράφει ο ‘Νέος Κόσμος’,στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έγινε έξω από το νοσοκομείο τη Δευτέρα το πρωί, παραβρέθηκαν επίσης και οι βουλευτές, Bronwyn Halfpenny, που εκλέγεται στην έδρα Thomastown, και Lily D'Ambrosio που εκλέγεται στην έδρα Mill Park, αλλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ηλικιωμένων Βορείων Προαστίων, κ. Γιάννης Νικολάου.
Όπως έγινε γνωστό, το νοσοκομείο Northern προτίθεται να περικόψει τουλάχιστον 7.000 ραντεβού διερμηνείας μέσα στο επόμενο έτος, τα οποία αναλογούν στο 16% των συνολικών ραντεβού που προσφέρει αυτή τη στιγμή.
Συγκεκριμένα, το 2011, οι ασθενείς του νοσοκομείου χρειάστηκαν 43.000 φορές κάποιον διερμηνέα ενώ ένας στους πέντε ασθενείς που επισκέπτονται το νοσοκομείο κάνει χρήση αυτής της υπηρεσίας.
Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι με την απόφαση της πολιτειακής κυβέρνησης, ενώ η κ. Μικάκου, σε έγγραφη ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η εν λόγω κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης αποδεικνύει, για άλλη φορά, ότι όχι μόνο δεν νοιάζεται για τις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας όπως είναι οι νεομετανάστες και οι ηλικιωμένοι, αλλά με αυτή της την απόφαση κάνει την ζωή αυτών των ανθρώπων ακόμα πιο δύσκολη.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget