Monday, October 1, 2012

Εν Μελβούρνη..Καλημερόσπερα +πατριώτες




             ΕFHMERIS -ΕΦΗΜΕΡΙΣ

Γράφημα με τις πιο δημοφιλείς χώρες μεταξύ των αναγνωστών του ιστολογίου
EMAIL : efhmeris@gmail.com

Αυστραλία..Αμερική..Ελλαδα..Ρωσσία..Καναδά..Γερμανια..Σουηδια..
Αυτή είναι η σειρα εκατοντάδων συμπατριωτων μας που μας διαβαζαν -διαβάζατε-στις 02:56 ωρα Ελλαδας σημερα το πρωι 09:56 ωρα Αν.Αυστραλιας.. ‘‘Ο Ελληνισμος δεν ησυχαζει και δεν κοιμαται ποτε‘‘1. Πριν λίγο καιρό ουτε να το φανταστώ μπορούσα ότι τοσοι πολλοι άνθρωποι Ελληνικης καταγωγης θα διαβαζαν ή θα ακουγαν τραγουδια η συνεντευξεις απο ηλεκτρονικη... ΕΦΗΜΕΡΙΣ της Αυστραλιας. Για να ειμαι σαφέστερος ποτε δεν πιστευα οτι ο Ελληνισμος της Αμερικης είναι τοσο ..‘‘ζωντανος‘‘ και πολλες στιγμές του 24ωρου ερχεται πρωτος στην αναγνωσιμότητα των θεματων μας.. Στην Αυστραλια εδω και 4 δεκαετιες ολοι οι...προοδευτκοι φώναζαν ‘’προσοχη μην ακολoυθήσουμε τους Ελληνες των ΗΠΑ και αφομοιωθουμε..‘‘
Σας θεωρούσαμε χαμένους καλοι μας πατριωτες ισως επειδή εμεις ειμαστε νεοφερμενοι στη χωρα των καγκουρω.. και δεν το παίζαμε ..αμερικανάκια..Δυστυχως εμεις κινδυνευουμε να χαθουμε εντελως εδω περα και σε λιγοτερο απο 2 δεκαετιες να μην φαινεται οτι υπαρχει Ελληνισμος στην καθημερινη ζωη της Αυστραλιας. Μεσα σε μια εβδομαδα 10 και παραπανω Ελληνοπουλα μου ειπαν οτι ειναι αυστραλακια και τα μισα δεν γνωριζαν Ελληνικα ουτε την ιδιαίτερη πατριδα των γονιων τους.. Και τα περισσότερα απ αυτά οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους με το ζόρι μιλούν καμμια εκατοστ΄΄ι αγγλικές λέξεις!!Δυστυχως, γονεις..ελληνικα σχολεια..τύπος..θρησκεια αποτύχαμε παταγωδως μεσα σε λιγες 10 ετιες και χρειαζεται πολλες αναλυσεις για να δουμε το γιατι..
 Κι ομως τα παιδια λενε οτι θα ηθελαν να πανε Ελλαδα και να γνωριζαν καλα τη γλωσσα αλλα...

 Παρασυρθηκα ομως και ενω σήμερα ηθελα να αναφερθω περισσότερο  στη Ρωσσια που -μεχρι προ ιντερνετ εποχής-τη θεωρουσαμε ‘‘Ελληνικα νεκρη‘‘..και πολλοί μάθαμε κάποια  πράγματα απο το  Γιάννη της Αφχαζίας  ,δεν τα κατάφερα. Στη Ρωσσία ,λοιπόν και συχνα βλεπω τα χαραματα να μας διαβαζουν και να μας ακουν μεχρι και 126 ατομα.. ..!!!  Θα τα λεμε ομως σε καθημερινη πια βαση αλλα μην με αφηνετε να μονολογώ.. Παρετε μερος και δειτε την "εφημερις"σαν μια δικη σας φωνη..
Όπως θα διαπιστώσετε μπορεί να μη τρέχουμε κοντά σε παλάτια και βασιλιάδες να βρούμε  ή να μεταφερουμε ειδήσεις ,αλλά δεν ντρεπόμαστε ποτέ να μπούμε σε καλύβες και σε φτωχόσπιτα και να καταγράψουμε βάσανα, πόνους χαρες και καυμούς..Τους λαμογίζοντες τους αφήνουμε στα λαμόγια..
..
 Για οσους ‘ξαφνιαζονται‘ με το όνομα....
 Εφημερίς 
 λεγονταν η πρωτη εφημεριδα που κυκλοφορησε με Ελληνικα γραμματα οταν η 
Ελλαδα δεν υπηρχε ως έθνος και σ αυτην ο. Ρηγας Φερραιος ειχε γραψει θουριους και
 ιδεες για μια.. καλυτερη ώρα. Και στις δυσκολες ωρες που περναει πατριδα κι ο
 Ελληνισμος χρειαζεται πολλούς  Βελιστενληδες και Κοραηδες και Καποδιστριες
και Διονυσιους..και όλους εσάς.

Σας περιμένουμε...και σας Ευχαριστούμε’’Ε’’    efhmeris@gmail.com

1) Τα λόγια αυτά έλεγε συχνα την εποχή της ‘’7ετίας‘‘ ο Γιάννης Βανδώρος και μας το
θύμιζε ο φίλος του Μπάμπης Βαμβακάς που χτες πέρασε την Αχερουσία λίμνη...

       ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ 
   στις πρώτες 10 χώρες ενώ αναγνωστες
        υπάρχουν σε όλο τον κόσμο..
Γράφημα με τις πιο δημοφιλείς χώρες μεταξύ των αναγνωστών του ιστολογίου
Ελλάδα
100202
Αυστραλία
56354
Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
32651
Γερμανία
18896
Ρωσία
3905
Κύπρος
1654
Ηνωμένο Βασίλειο
1220
Καναδάς
968
Γαλλία
746
Σουηδία
523



No comments:

Post a Comment

wibiya widget