Friday, December 7, 2012

Τσουνάμι χτύπησε την Ιαπωνία 7-12-12


Tσουνάμι,ύψους ενός μέτρου  έχει χτυπήσει τις  βορειοανατολικές ακτές  της Ιαπωνίας,σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό της χώρας.
Το κύμα καταγράφηκε στο  Ishinomaki, μια πόλη στο νομό Μιγιάγκι, που χτυπήθηκε άσχημα από το τσουνάμι του Μαρτίου 2011, όπου  σκότωσε χιλιάδες.
Ο μεγεθους-7.3 βαθμών σεισμός ,χτύπησε τη βορειοανατολική Ιαπωνία νωρίτερα την Παρασκευή, και ο οργανισμός μετεωρολογιας είχε εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι  στις παράκτιες περιοχές.
 Ζημιές ή τραυματισμοί δεν αναφέρθηκαν.Το επίκεντρο του σεισμού ειχε  βάθος 10 χιλιομέτρων
Η περιοχή χτυπήθηκε στις 11 Μαρτίου, 2011, με μέγεθος-9 βαθμούς της κλιμακας ρίχτερ , που προκάλεσε μεγάλες ζημιές και ξεκίνησε ένα τσουνάμι που κατέστρεψε τις παράκτιες κοινότητες.
Περίπου 18.600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στην καταστροφή.
Δεν  παρατηρήθηκαν ανωμαλίες την Παρασκευή στο Fukushima Daiichi,όπου ο  πυρηνικος σταθμος ηλεκτροπαραγωγής στη Fukushima , η οποία συνορεύει με Miyagi, και εκπρόσωπος του του εργοστασίου που το χειρίζεται , η Tokyo Electric Power Co, δήλωσε.
Το εργοστάσιο πήγε σε κατάρρευση, αφού χτυπήθηκε από την καταστροφή του Μάρτη 2011 και έχει κλείσει από τότε.

Tsunami threat eases after Japan quake




ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ
Read more: http://www.smh.com.au/environment/weather/powerful-quake-shakes-buildings-in-japan-20121207-2b16b.html#ixzz2EMUfpZVY

WA bushfire cause now believed to be human






Συνιστάται για εσάς


Read more: http://www.smh.com.au/environment/weather/powerful-quake-shakes-buildings-in-japan-20121207-2b16b.html#ixzz2EMeIqzC6


No comments:

Post a Comment

wibiya widget