Για δεύτερη χρονιά φέτος, στην πόλη των Τρικάλων και συγκεκριμένα στον παλιό Μύλο Ματσόπουλου, δημιουργήθηκε ένα υπέροχο χωριό, ζεστό και φιλόξενο, το οποίο έχει μεταμορφωθεί σ' έναν παραμυθένιο «Μύλο των Ξωτικών».
Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά, ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου, και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές, τα γρανάζια λαδώνονται, οι μηχανές επισκευάζονται και διαμορφώνονται κατάλληλα για να φτιάξουν όσο περισσότερα παιχνίδια και γλυκά μπορούν. Οι Μύλοι ξεκινούν να δουλεύουν και παράγουν το πολυπόθητο υλικό για όλες τις γευστικές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες.
Εδώ ετοιμάζονται όλα τα δώρα που θα μοιράσει φέτος ο Αϊ-Βασίλης και τα ξωτικά του.
Να κερδίσουμε τα χαμόγελα!
«Ο δήμος Τρικκαίων φέτος προσπαθεί να επαναλάβει με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία το περσινό χριστουγεννιάτικο θαύμα του ''Μύλου των Ξωτικών''. Τα πρώτα μηνύματα είναι εντυπωσιακά. Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι επισκέπτες έρχονται ήδη στην πόλη των Τρικάλων και εμείς από την πλευρά μας το μόνο που θέλουμε να κερδίσουμε είναι τα χαμόγελά τους», επισημαίνει στα «Ταξίδια» του «ΑτΚ» ο δήμαρχος Τρικκαίων, Χρήστος Λάππας, συμπληρώνοντας πως αυτή η προσπάθεια έχει στόχο να λειτουργήσει ως αντίδοτο στην κοινωνική κατάθλιψη που επικρατεί γενικότερα.
«Για το λόγο αυτόν η φιλοσοφία μας παραμένει σταθερή. Η είσοδος στο πάρκο, όλα τα διαδραστικά εργαστήρια αλλά και οι δεκάδες παιδικές και μουσικές εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Ετοιμάζουμε εκπλήξεις και ποιοτικές εκδηλώσεις στο κέντρο των Τρικάλων. Σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της τοπικής αγοράς θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες χαράς, παιχνιδιού και προσφορών», αναφέρει ο κ. Λάππας.
Στα «εργοστάσια» του Μύλου
Στο «Μύλο των Ξωτικών» θα συναντήσετε το εργοστάσιο του Αϊ-Βασίλη, το μεγαλύτερο παραμυθένιο εργοστάσιο της Ευρώπης, ενώ ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί και η περιήγηση στο ονειρεμένο και μεγαλύτερο παιδικό εργοστάσιο σοκολάτας στην Ελλάδα.
Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε και να συμμετέχετε και στο ζαχαρένιο εργαστήρι, στο φούρνο του Μύλου, στο μαγικό εργαστήρι κατασκευών, στον πολύχρωμο Μύλο με τη ζωγραφική προσώπου, στο εργαστήρι ανακύκλωσης παιχνιδιών και βιβλίων, στο Cine ξωτικών, στο ταχυδρομείο του Αϊ-Βασίλη, στη «σοφίτα» του παραμυθιού κ.α.
Το σκηνικό του «Μύλου των Ξωτικών» συμπληρώνεται με το καρουσέλ, το παγοδρόμιο, τα τρενάκια των ξωτικών, τη μαγική χριστουγεννιάτικη αγορά και με τις δεκάδες καθημερινές συναυλίες, εκδηλώσεις και happenings. Επίσης, θα υπάρχει παιχνιδότοπος και για τους φίλους με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).