Sunday, December 9, 2012

ΚΥΠΡΟΣ..Α. Σαμαράς: «Σύμβολο του Eλληνισμού ο Τ. Παπαδόπουλος»


"Σύμβολο του Ελληνισμού" χαρακτήρισε τον Τάσσο Παπαδόπουλο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς που παραβρέθηκε στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στη Δευτερά. Βαθιά συγκινημένος, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το όνομα του Τάσσου Παπαδόπουλου, έγινε εθνικό κεφάλαιο.
Στον επιμνημόσυνο λόγο του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι στα δύσκολα αυτά χρόνια ο Ελληνισμός χρειάζεται ηγέτες και ο Τάσσος Παπαδόπουλος φωτίζει τα βήματα μας.
Ο Αντώνης Σαμαράς εξήρε την αποφασιστικότητα του Τάσσου Παπαδόπουλου υπενθυμίζοντας την αναφορά του, ότι παρέλαβε κράτος και δεν θα παραδώσει κοινότητα. Ο Τάσος μιλούσε για λογαριασμό όλων των Ελλήνων, ανέφερε με νόημα ο Ελληνας Πρωθυπουργος.
Του μνημοσύνου που τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στη Δευτερά, προέστη ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.
Στην προσφώνησή του προς τον πρωθυπουργό και ως ένδειξη αγάπης, εκτίμησης και συμπαράστασης προς τον Μητροπολιτικό Ελληνισμό, του δώρισε  αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του Κύκκου.
Πριν από το μνημόσυνο ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις στο ξενοδοχείο  του με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού και τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο «Χίλτον», στη Λευκωσία, και διήρκεσαν δέκα λεπτά η κάθε μία. Μετά από τις συναντήσεις δεν έγιναν δηλώσεις.
Το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του για τη συνάντηση του ΓΓ του με τον κ. Σαμαρά αναφέρει πως κατά τη συνάντηση ο Αντρος Κυπριανού αντάλλαξε απόψεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την οικονομική κρίση και για το πώς η Κύπρος θα μπορούσε πιο αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του Μνημονίου.Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε το ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι η Ελλάδα και ο ίδιος προσωπικά θα στηρίξουν τις προσπάθειες της κυπριακής Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του κ. Σαμαρά στην εξοχική κατοικία του στο Κελλάκι.  Το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για το Μόναχο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό  της Βαυαρίας.
 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget