Tuesday, October 1, 2013

Χαμός σε Τρίκαλα και Καρδίτσα με τα …τσιπουροκαζάνια


Ξεκίνησε σήμερα (1-10-13) στην Δυτική Θεσσαλία  η αποστακτική περίοδος για τους αμπελουργούς.
Όπως γράφει η Χριστίνα Αλεξίου στα trikalanews.gr περισσότερα από 200 καζάνια άναψαν από σήμερα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.
Οι άδειες εκδίδονται σε Δημαρχεία με συνεργασία εκπροσώπου, μέλος Συλλόγων αμπελουργών  και υπαλλήλου του Τελωνείου Τρικάλων.
Φυσικά επί ποδός θα βρίσκονται και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί σε όλη την αποστακτική περίοδο για να εντοπιστούν καζάνια που θα λειτουργήσουν χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
Όπως μας ενημερώνει ο πρώην αντιπρόσωπος της ΑΧΑΙΑΣ ΚΛΑΟΥΣ στην Αυστραλία Σπύρος Δούφας,η απόσταξη του τσίπουρου θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη φωτιά του καζανιού γιατι σε περίπτωση που δεν είναι σταθερή υπαρχει κίνδυνος να εξελιχθεί σε δηλητήριο..
Ευτυχώς σήμερα τα περισσότερα χωριά έχουν πάρει εγκαταστάσεις με υγραέριο κι έτσι δεν διακινδυνεύει ο  παραγωγός να βρεθεί με τσίπουρο χωρίς την γνωστή του γεύση.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget