Tuesday, November 18, 2014

Αυτά είναι τα επικίνδυνα ελαιόλαδα που αποσύρονται από την αγορά

ΘΕΣΣAΛΟΝΙΚΗ

Αυτά είναι τα επικίνδυνα ελαιόλαδα που αποσύρονται από την αγορά

Tην απόσυρση από την αγορά συγκεκριμένων ελαιολάδων τα οποία τελικά είναι σπορέλαια ζητά ο ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
«Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντων τα οποία πωλούνται ως ελαιόλαδα με τις εξής ενδείξεις :
Α) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΑΛΚΥΟΝΙΣ
Β) ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ
Όμως, από την εξέτασή τους προέκυψε ότι είναι ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΕΧΡΩΣΜΕΝΑ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα :
Α) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΑΛΚΥΟΝΙΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2016, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ», το οποίο διακινείται από την εταιρία ΙΝΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ, με έδρα τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.
Β) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 08-07-2016, το οποίο δεν φέρει καμία επιπλέον ένδειξη και διατίθετο από πλανόδιο έμπορο.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ προϊόντα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget