Thursday, November 20, 2014

''Λαδάκι του φτωχού" δίνει απο τα χωράφια της Γλυφάδας ο δήμαρχος Γ.Παπανικολάου

dhmos-glyfadas-elies
Πρωτοπορεί ο Δήμαρχος Γλυφάδας (κέντρο) Γιωργος Παπανικολάου και καλει το λαό να
εργαστουν απο κοινού για " το λαδάκι του φτωχού" της πολιτεάς του. Έμπαινε δήμαρχε.Στερέψαμε απο
ιδέες στην Ελλάδα.. 
Δεκάδες κάτοικοι της Γλυφάδας, εφοδιασμένοι με... χτένια, δίχτυα και μουσαμάδες, οργώνουν πλέον τα πεζοδρόμια της περιοχής και μαζεύουν ελιές συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του δήμου προκειμένου το λάδι που θα παραχθεί να διανεμηθεί σε φτωχές και άπορες οικογένειες!
«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται συγκομιδή ελιών στη Γλυφάδα. Εχουμε ένα δώρο της φύσης και αποφασίσαμε να το εκμεταλλευτούμε για να στηρίξουμε τους οικονομικά ασθενέστερους» λέει ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.
Χθες έγινε η πρώτη εξόρμηση (στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου) για τη συγκομιδή των καρπών των ελιών από δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Παπανικολάου, «πάνω από 50 εθελοντές χρησιμοποιώντας εργαλεία του δήμου μάζεψαν μέσα σε μία ώρα δέκα τσουβάλια ελιές. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερα δίχτυα για να απλώνουμε κάτω από τα δέντρα, καθώς είναι πολλοί όσοι έρχονται για να βοηθήσουν».
Η συγκομιδή των καρπών θα ξεκινά στον δήμο στις 11.00 το πρωί και θα συνεχίζεται μέχρι τις 5.00 το απόγευμα.
Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2132025396 και 2132025381 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) και στο info@glyfada.gr.Ο δήμος αναμένεται να συνεργαστεί και με σχολεία, ώστε να συμμετάσχουν μαθητές προκειμένου να γνωρίσουν περισσότερα για το μάζεμα της ελιάς και την παραγωγή του ελαιολάδου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου, υπάρχουν εγγεγραμμένες 600 οικογένειες σε αυτήν, δηλαδή πάνω από 1.200 άνθρωποι. «Πολλοί είναι αυτοί που δεν δηλώνουν όμως ότι έχουν ανάγκη για λόγους αξιοπρέπειας και οι υπηρεσίες μας τους αναζητούν» εξηγεί ο δήμαρχος.
Απο: www.notianews.gr

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ  ΤΑ ΜΑΖΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


Απο την εκπομπή της κ.Τσαπανίδου στο ΣΤΑΡ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget