Wednesday, November 12, 2014

«Σάρωσε» το Twitter η ιστορική προσεδάφιση στον κομήτη 67P

Μόνο την Τετάρτη, αναρτήθηκαν συνολικά 253.822 tweets που αναφέρονταν στην αποστολή του ,μητρικού σκάφους Rosetta και του οχήματος Philae. Λίγο αφού ανακοινώθηκε η επιτυχημένη προσεδάφιση του σκάφους στην επιφάνεια του κινούμενου κομήτη, οι χρήστες «πυροβολούσαν» με ρυθμό ως και 10.175 tweets ανά λεπτό.


«Φωτιά» πήρε το Twitter λόγω της ιστορικής πρώτης ελεγχόμενης προσεδάφισης ανθρώπινου σκάφους σε κομήτη.

Μόνο την Τετάρτη, αναρτήθηκαν συνολικά 253.822 tweets που αναφέρονταν στην αποστολή του ,μητρικού σκάφους Rosetta και του οχήματος Philae. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος από την πλευρά της συμμετείχε στο «παιχνίδι», στήνοντας μια συνομιλία μεταξύ του σκάφους και του οχήματος, των οποίων οι δρόμοι χώριζαν μετά από 10 χρόνια και 6,4 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα ταξιδιού στο διάστημα.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/technology/article/269366/sarose-to-twitter-i-istoriki-prosedafisi-ston-komiti-67p/#ixzz3IuLcCazA
Το ενδιαφέρον κορυφώθηκε στις 18:05 ώρα Ελλάδος, περίπου δύο λεπτά αφότου η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος ανακοίνωσε επίσημα πως το Philae προσεδαφίστηκε επιτυχώς στην επιφάνεια του κινούμενου κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko, με τους χρήστες του Twitter να «κελαηδούν» με ρυθμό που έφτασε ως και τα 10.175 tweets ανά λεπτό.



Η αύξηση των tweets σχετικά με την προσεδάφιση στον 67P ήταν εντυπωσιακά απότομη, δεδομένου ότι δύο λεπτά νωρίτερα τα σχετικά μηνύματα ήταν περίπου 1.740 ανά λεπτό.

Η ιστορική πρώτη προσεδάφιση σε κομήτη τιμάται επίσης με το νέο Google Doodle.








No comments:

Post a Comment

wibiya widget