Wednesday, November 26, 2014

Κολικός εντέρου: Ο πιο δυνατός πόνος μετά τη γέννα!

Κολικός εντέρου: Ο πιο δυνατός πόνος μετά τη γέννα!

Ο κολικός εντέρου είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός πόνος που γίνεται αισθητός στην κοιλιά και σχετίζεται με δυσλειτουργία του γαστρεντερικού, όπως απόφραξη ή μια μικρή φούσκα με αέρα που δεν αποβάλλεται από το σώμα.
Ο κολικός εντέρου στους ενήλικες δεν πρέπει να συγχέεται με τους κολικούς που παθαίνουν τα μωρά.
Μια κρίση κολικού ξεκινά ως ένας οξύς σπασμός στην κοιλιά. Ανάλογα με την αιτία του κολικού, μπορεί να εκδηλωθεί στη συνέχεια διάρροια ή δυσκοιλιότητα.
Συνήθως, η ενστικτώδης κίνηση που κάνουν οι ασθενείς είναι να ξαπλώσουν ή να πάρουν εμβρυϊκή στάση για να ανακουφίσουν τον πόνο. Πιθανή και συνήθης αιτία του κολικού είναι η απόφραξη ή η συστροφή του εντέρου.
Οι τεχνικές απεικόνισης του εντέρου επιτρέπουν στο γιατρό να δει αν υπάρχει συστροφή στο έντερο, εμπλοκή από αέρια ή κόπρανα. Επίσης, η ψηλάφηση της κοιλιάς μπορεί να υποδείξει την πηγή του πόνου, όπως η σκωληκοειδίτιδα που συχνά συγχέεται με τον κολικό.
Η θεραπευτική αντιμετώπιση περιλαμβάνει τις διατάσεις και τη σωστή στάση σώματος για επαναφορά της τοποθέτησης του εντέρου, τη φαρμακευτική αγωγή και τη χειρουργική επέμβαση (σπανιότερα).
Διαβάστε επίσης:
Πηγή: http://www.onmed.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget