Ο εμπλουτισμός της διατροφής με καρύδια καθημερινά μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου Alzheimer, να καθυστερήσει την έναρξη, να επιβραδύνει την εξέλιξη ή να εμποδίσει την εμφάνιση της νόσου, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η Abha Chauhan του New York State Institute for Basic Research in Developmental Disabilities, δήλωσε ότι η έρευνα ενισχύει άλλες μελέτες που δείχνουν την προστατευτική επίδραση των καρυδιών στη νοητική λειτουργία.
Η ερευνητική ομάδα εξέτασε την επίδραση της πρόσθεσης καρυδιών στη διατροφή ποντικών κατά 6% και 9%.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν σημαντική βελτίωση στις ικανότητες μάθησης, στη μνήμη, στη μείωση του άγχους και στην κινητική ανάπτυξη ποντικών που ακολούθησαν διατροφή εμπλουτισμένη με καρύδια.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν σημαντική βελτίωση στις ικανότητες μάθησης, στη μνήμη, στη μείωση του άγχους και στην κινητική ανάπτυξη ποντικών που ακολούθησαν διατροφή εμπλουτισμένη με καρύδια.
Η υψηλή περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών στα καρύδια μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλει στην προστασία του εγκεφάλου των ποντικών από την εκφύλιση που συνοδεύει τη νόσο Alzheimer, υπέδειξε η έρευνα.
Το οξειδωτικό στρες και η φλεγμονή είναι σημαντικά χαρακτηριστικά της νόσου.
Η Chauhan πρόσθεσε ότι τα ευρήματα είναι πολύ υποσχόμενα και θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για περαιτέρω έρευνες σε ανθρώπους όσον αφορά τα καρύδια και τη νόσο Alzheimer.
Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ''Journal of Alzheimer's Disease.''
No comments:
Post a Comment