Friday, November 7, 2014

Τα καρύδια προστατεύουν από τη νόσο Alzheimer

Τα καρύδια προστατεύουν από τη νόσο Alzheimer
Ο εμπλουτισμός της διατροφής με καρύδια καθημερινά μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου Alzheimer, να καθυστερήσει την έναρξη, να επιβραδύνει την εξέλιξη ή να εμποδίσει την εμφάνιση της νόσου, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η Abha Chauhan του New York State Institute for Basic Research in Developmental Disabilities, δήλωσε ότι η έρευνα ενισχύει άλλες μελέτες που δείχνουν την προστατευτική επίδραση των καρυδιών στη νοητική λειτουργία.
Η ερευνητική ομάδα εξέτασε την επίδραση της πρόσθεσης καρυδιών στη διατροφή ποντικών κατά 6% και 9%.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν σημαντική βελτίωση στις ικανότητες μάθησης, στη μνήμη, στη μείωση του άγχους και στην κινητική ανάπτυξη ποντικών που ακολούθησαν διατροφή εμπλουτισμένη με καρύδια.
Η υψηλή περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών στα καρύδια μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλει στην προστασία του εγκεφάλου των ποντικών από την εκφύλιση που συνοδεύει τη νόσο Alzheimer, υπέδειξε η έρευνα.
Το οξειδωτικό στρες και η φλεγμονή είναι σημαντικά χαρακτηριστικά της νόσου.
Η Chauhan πρόσθεσε ότι τα ευρήματα είναι πολύ υποσχόμενα και θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για περαιτέρω έρευνες σε ανθρώπους όσον αφορά τα καρύδια και τη νόσο Alzheimer.
Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ''Journal of Alzheimer's Disease.''

No comments:

Post a Comment

wibiya widget