Γράφει απο Μελβούρνη ο
ΣΑΒΒΑΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
Στα 16-6 δισεκατομμύρια δολάρια ανήλθε το ποσόν που κερδίζει κάθε χρόνο η Αυστραλία από τους ξένους φοιτητές που έρχονται στη χώρα για να φοιτήσουν στα διάφορα πανεπιστήμια.
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, τα έσοδα της χώρας από τους ξένους φοιτητές αυξήθηκαν κατά 500 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σε σχέση με το 2009.
Στο μεταξύ, αν λάβουμε υπόψη μας την πτώση της ισοτιμίας του αυστραλιανού δολαρίου, τα έσοδα της χώρας από τους ξένους φοιτητές αναμένεται να αυξηθούν, αφού όλο και περισότεροι νέοι θα προτιμούν να έλθουν στην Αυστραλία για να σπουδάσουν μιας και θα τους στοιχίζει λιγότερο.
Αναφερόμενος στο θέμα ο ομοσπονδιακός υπουργός Εμπορίου, Andrew Robb, είπε ότι τα νέα στοιχεία υπογραμμίζουν πόσο σημαντικό για την οικονομία είναι το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
Αυτή τη στιγμή το εκπαιδευτικό σύστημα είναι η τέταρτη κατά σειρά πηγή εσόδων της Αυστραλίας από τον τομέα των εξαγωγών.
Πρώτη στο καταλογο των εσόδων είναι οι εξαγωγές σιδήρου από τις οποίες εισπράττει η χώρα πάνω από 80 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, ακολουθούν οι εξαγωγές κάρβουνου με 40 δισεκατομμύρια, και οι εξαγωγές φυσικού αερίου με 20 δισεκατπμμύρια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεςίας.
Η βιομηχανία της εκπαίδευσης με 16-6 δις, καταλαμβάνει την Τετάρτη θέση, αφού ο αριθμός των φοιτητών που επιλέγουν την Αυστραλία για να σπουδάσουν φτάνει στις 600.000, ενώ παράλληλα η εγκατάστασή τους εδώ δημιουργεί 100.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα.
Να προσθέσουμε εδώ ότι μετά το 2009 είχε αρχίσει σταδιακά να μειώνεται ο αριθμός των ξένων φοιτητών, λόγω της ανόδου της ιστοτομίας του αυστραλιανού δολαρίου και την αύξηση του ποσού που έπρεπε να πληρώσουν οι ξένοι φοιτητές για να πάρουν τη βίζα.
Το ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκε σημαντικά και ο διεθνής ανταγωνισμός για την προσέλκυση ξένων φοιτητών κυρίως από χώρες όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η μεγάλη Βρετανία και ο Καναδάς.
Αυτά, μαζί με πολλές άλλες ισχυρές βιομηχανίες είναι η οικονομική βάση της Αυστραλίας. Ποια ήταν τα οικονομικά θεμέλια του "Ελληνικού Κράτος Πρόνοιας" που δημιουργήθηκε από τις πρώην κυβερνήσεις της Ελλάδας μεταξύ του 1974 και του 2009;;;;;;;;;
WITH HUGE AND IRRESPONSIBLE LOANS???
ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ανεύθυνα ΔΑΝΕΙΑ ;;;;;;;
ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ανεύθυνα ΔΑΝΕΙΑ ;;;;;;;
No comments:
Post a Comment