Friday, February 20, 2015

Γκρίνιες και.. νταούλια στα Τρίκαλα για Παυλόπουλο και Iq

Γράφει ο
Χρήστος Κοντός 
«Εγώ πάντως εντολή με τη ψήφο μου να εκλέξουν τον Παυλόπουλο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν έδωσα σε κανένα υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα», ήταν η ανάρτηση του Δημήτρη Παπαθανασίου στο F/B που άνοιξε τoν χορό των δηλώσεων για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.
Μια επιλογής όμως που κατά τον κ. Παπαθανασίου ανοίγει και άλλα ζητήματα όπως αυτό του τρόπου λήψης στης απόφασης: «αρνητική σηματοδότηση είχε και το πως λήφθηκε η πρόταση , μέσα στο στενό περιβάλλον των γραφείων του Μαξίμου και όχι στα συλλογικά όργανα του κόμματος ή έστω της κοινοβουλευτικής ομάδας και χωρίς καμία ουσιαστικά εσωκομματική διαβούλευση», θα επισημάνει σε άλλο σχόλιο του, ενώ ο ίδιος ανοίγει και ζήτημα κωλοτούμπας… «υπαναχώρηση» το χαρακτηρίζει στις διαπραγματεύσεις: «Αυτό που με ανησυχεί είναι η υπαναχώρηση που αρχίζει σιγά -σιγά να εξυφαίνεται για την 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και την «επέκταση» του προγράμματος, δηλαδή του μνημονίου.
Όλο και πιο πολύ ηχεί στα αυτιά μου το γνωστό σύνθημα «οι αμερικάνικες βάσεις φεύγουν …. σε 5 χρόνια και 18 μήνες».
Στο ίδιο μήκος κύματος και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σαριγγαλάς που εκφράζει αγανάκτηση και πικρία:
«Σκίζουμε το 30% του μνημονίου, αυτού του μνημονίου που το 100% έσκισε ο λαός με τη ψήφο του. Έτσι λεν στα «πάνελ».
Διαπραγματευόμαστε σκληρά και ζητάμε παράταση για να διαπραγματευτούμε σκληρότερα, προχωρώντας ταυτόχρονα σε μονομερείς ενέργειες (ψήφιση νομοσχεδίων για εργασιακά, αφορολόγητο, μισθό, συντάξεις, πρώτη κατοικία κ.λ.π), υποσχόμενοι ταυτόχρονα στους εταίρους μας ότι δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες.
Καλούμαστε να πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ, αυτόν τον ΕΝΦΙΑ που καλούσαμε το λαό να μη πληρώσει.
Προτείνουμε Προκόπη για ΠτΔ, επιδιώκοντας άραγε τι; Οι βουλευτές μας δεν χειροκροτούν… με πάθος, ενώ ταυτόχρονα έχουμε δεχθεί συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ που τους χειροκροτούμε με πάθος(;).
Ο ένας ουρλιάζει ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση για τη σκληρή στάση και ο ίδιος την άλλη στιγμή ουρλιάζει για τις κωλοτούμπες που φαίνονται ότι παν να γίνουν(;), που γίνονται(;)
Το πρωί χιόνιζε και τώρα έχει ήλιο!
Επικρατεί χάος;
Γαμώ το IQ μου, τι δεν δεν καταλαβαίνω;»
Προφανώς στο ίδιο μήκος κινούνται κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μόνον που ακόμη δεν έχουν εκφράσει δημόσια την γνώμη τους.
Γεγονός πάντως είναι πως η τελική συμφωνία με τους εταίρους (όπως διαφαίνεται) θα είναι αυτή που θα καθορίσει και το «παιχνίδι» εντός της χώρας.
Χρήστος Κοντός
Της εβδομαδιαίας 
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΊΤΗΣ 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget