Tuesday, February 10, 2015

Τσίπρας:«Το Μνημόνιο ακυρώθηκε από την ετυμηγορία του λαού»

Με 162 «ναι» έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

«Δεν διαπραγματευόμαστε το Μνημόνιο- αυτό ακυρώθηκε απ” την ίδια την αποτυχία του και την ετυμηγορία του λαού μας. Διαπραγματευόμαστε τη δανειακή σύμβαση και όχι το Μνημόνιο, το οποίο είναι η νομική αποτύπωση του προγράμματος νεοφιλελεύθερης λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης- οι πάνω από 450 εφαρμοστικοί νόμοι», ανέφερε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
===================================
  • Με 162 «ναι» έλαβε ψήφο 

  • εμπιστοσύνης η κυβέρνηση.

  • Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση από τους 162 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
    Στην ονομαστική ψηφοφορία, που ξεκίνησε λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης υπερψήφισαν οι 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι 13 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
    Κατά των προγραμματικών δηλώσεων τάχθηκαν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΧΑ, Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ) δηλαδή συνολικά 137 βουλευτές, ενώ έλειπε ο γενικός γραμματέας της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος.
Ο πρωθυπουργός, επανέλαβε ότι η Ελλάδα ζητά ένα πρόγραμμα-γέφυρα ανάμεσα στο Μνημόνιο και την μεταμνημονιακή εποχή. «Η συμφωνία δεν θα μπορεί να συνοδεύεται από μέτρα λιτότητας, ούτε αφορά νέο δάνειο -όπως διαδίδεται από ξένα ΜΜΕ. Δεν ζητάμε κι άλλα χρήματα.
Ζητάμε συγκεκριμένες διευκολύνσεις, όπως π.χ. την επιστροφή των χρημάτων των κερδών των κεντρικών τραπεζών που μας οφείλονται, να αξιοποιήσουμε χρήματα που έχουμε ήδη δανειστεί και βρίσκονται στο ΤΧΣ, ώστε να εξυγιάνουμε το τραπεζικό σύστημα απ” τα κόκκινα δάνεια, την αύξηση του ορίου εντόκων γραμματίων. Ζητάμε τεχνικές διευκολύνσεις, όχι άλλα χρήματα».
Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος για την επιτυχή έκβαση της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, ενώ καταφέρθηκε με βαρύτατες αναφορές εναντίον των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, εγκαλώντας τους εκ νέου ότι ζήτησαν μονάχα δίμηνη παράταση του προγράμματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση προβλήματα χρηματοδότησης.
«Ξέρατε πολύ καλά, πως αν υπήρχε δανειακή θωράκιση ως τον Ιούνιο, δεν θα υπήρχε τεχνική δικαιολογία για την στάση της ΕΚΤ, που θέλει να υφίσταται ένα δανειακό πρόγραμμα και όχι μνημονιακό. Εμείς θα εφαρμόζαμε τη λαϊκή εντολή και θα νομοθετούσαμε το πρόγραμμά μας χωρίς να μας εκβιάζει κανείς ότι θα βρεθούμε χωρίς τη στήριξη των τραπεζών.
Εσείς σχεδιάσατε ως και την τελευταία λεπτομέρεια τον εκβιασμό της Ελλάδας. Ήταν η τελευταία σας επιλογή, μήπως διασωθείτε εσείς προσωπικά. Παίξατε την Ελλάδα στα ζάρια, μόνο και μόνο για να μην σας καταπιεί η Ιστορία. Αλλά καταλάβετέ το: Η Ιστορία σας έχει ήδη καταπιεί» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
11 Φεβρουαρίου 2015 - 01:49


Ποια σχολεία θα είναι κλειστά στην Περιφέρεια Αττικής λόγω χιονιού.

Κλειστά θα μείνουν σήμερα Τετάρτη κάποια σχολεία στην Ανατολική Αττική, στη Δυτική Αττική και στο Βόρειο Τομέα. Άλλα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις 10 το πρωί, ενώ σε κάθε περίπτωση συστήνεται οι δημότες να ενημερωθούν εκ νέου το πρωί.
Διαβάστε περισσότερα
“Εφικτή η μεταβατική συμφωνία”

“Εφικτή η μεταβατική συμφωνία”.

«Μπορεί η μεταβατική συμφωνία να υπάρξει σύντομα. Είναι εφικτή υπό τον όρο ότι θα γίνουν σεβαστές οι πάγιες δημοκρατικές αρχές και θα επικρατήσει η κοινή λογική» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος περιέγραψε τα τουλάχιστον τέσσερα σημεία που πρέπει να περιλαμβάνει.
Διαβάστε περισσότερα
«Εγκαταλείπετε τον σίγουρο δρόμο που σας αφήσαμε και κυνηγάτε χίμαιρες»

«Εγκαταλείπετε τον σίγουρο δρόμο που σας αφήσαμε και κυνηγάτε χίμαιρες».

«Όποιος αγαπάει την πατρίδα του θέλει να πετύχει η νέα Κυβέρνηση. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το μέλλον και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.
Διαβάστε περισσότερα
«Σε ένα μήνα το άνοιγμα της ΕΡΤ με νομοσχέδιο»

«Σε ένα μήνα το άνοιγμα της ΕΡΤ με νομοσχέδιο».

«Η πρωτοφανής λαϊκή υποστήριξη στη μάχη που δίνουμε διεθνώς μας φέρνει μπροστά στον πιο γλυκό μονόδρομο: της υπεράσπισης της θέλησης του λαού, της αξιοπρέπειάς του, της εντολής να προχωρήσουμε γρήγορα στην υλοποίηση του προγράμματός μας», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, για να ανακοινώσει το άνοιγμα της ΕΡΤ και την εφαρμογή των νόμων για τα ΜΜΕ ώστε να επανέλθει ο χώρος στην κανονικότητά του.
Διαβάστε περισσότερα
«Μας στηρίζει το έθνος γιατί διαπραγματευόμαστε»

«Μας στηρίζει το έθνος γιατί διαπραγματευόμαστε».

«Είναι μαζί μας το έθνος και η πατρίδα που υπήρξαν θύματα αυτής της κρίσης, γιατί υπάρχει ελπίδα και φως. Γιατί κάποιοι συνομιλούν όρθιοι και διαπραγματεύονται. Γιατί εμείς ζητούμε να μην έρχεται και να μας προσβάλει ο κάθε επίτροπος σε ένα υπουργείο. Γιατί έχουμε εθνική αξιοπρέπεια».
Διαβάστε περισσότερα
Αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον ως παραγωγική ανάπτυξη κι όχι ως τροχοπέδη

Αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον ως παραγωγική ανάπτυξη κι όχι ως τροχοπέδη.

Ως παραγωγική ανάπτυξη κι όχι ως τροχοπέδη, αντιμετωπίζει το περιβάλλον η νέα ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνισε ο αρμόδιος αναπληρωτής Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος δήλωσε πως η πρώτη προγραμματική δέσμευση του υπουργείου είναι το άνοιγα στους πολίτες. Όπως μάλιστα είπε «ντράπηκε που άκουσε ορισμένους να μιλούν απαξιωτικά για το κίνημα των πολιτών».
Διαβάστε περισσότερα
Στ. Θεοδωράκης: Ήρθαμε για λύσεις

Στ. Θεοδωράκης: Ήρθαμε για λύσεις.

Σύμμαχος για το κοινό καλό αλλά αντίπαλος σε κάθε οπισθοδρόμηση και διχαστική λογική, δήλωσε προς την κυβέρνηση, ο επικεφαλής του πολιτικού Κινήματος το Ποτάμι, Σταύρος Θεοδωράκης, στην ώρα των αρχηγών κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.
Διαβάστε περισσότερα
GPO: Θετικές  οι προγραμματικές δηλώσεις λένε 8 στους 10

GPO: Θετικές οι προγραμματικές δηλώσεις λένε 8 στους 10.

Θετικά αποτιμούν 8 στους 10 πολίτες (ποσοστό 79,2%) τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA.
Διαβάστε περισσότερα
Άμεση αποζημίωση στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους

Άμεση αποζημίωση στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους.

Διαβεβαιώσεις για την άμεση αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου και της φυτικής παραγωγής που καταστρέφεται αυτή τη στιγμή σ’ όλη τη χώρα από τις πλημμύρες, καθώς και για έκτακτη ενίσχυση για τις ζωοτροφές «όπου υπάρχει ανάγκη», έδωσε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός για την Αγροτική Ανάπτυξη, Βαγγέλης Αποστόλου.
Διαβάστε περισσότερα

No comments:

Post a Comment

wibiya widget