Saturday, February 28, 2015

Σκληρή απάντηση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών για την αναγγελθείσα εξεταστική επιτροπή


Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

U3222666nknown.jpeg

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ευρισκόμενη μπροστά στα αδιέξοδα από τις απροετοίμαστες επιλογές της και την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, επιλέγει να παίξει για άλλη μια φορά το χαρτί της "εξεταστικής επιτροπής για την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο"...
Εάν το αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής παραμείνει όπως το ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο και δεν αλλάξει και αυτό στη διαδρομή, δηλαδή "να διερευνηθούν οι συνθήκες και οι πολιτικές ευθύνες όλων των παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας που μας οδήγησε στον αναγκαστικό δανεισμό", αλλά και οι σημερινοί χειρισμοί που επιδεινώνουν την κατάσταση, θα είμαστε αυτονόητα πρωτοπόροι στη διερεύνηση της πραγματικότητας.

Θα πρέπει όμως η κυβέρνηση να λάβει υπόψη της, τα εξής:

1. Ότι είναι καιρός να αντιμετωπίσει πλέον τα πραγματικά προβλήματα για τα οποία εκλέχθηκε και τα οποία είναι δραματικά επείγοντα. Οι φθηνοί εντυπωσιασμοί για την προσφορά θεάματος δεν αρκούν να καλύψουν ανυπαρξία, παλινδρομήσεις και αδράνεια.

2. Η μετονομασία της τρόικας σε "θεσμούς", του προγράμματος διάσωσης (μνημόνιο) απλώς σε "δανειακή σύμβαση", η συμφωνία με το 70ο/ο του μνημονίου το οποίο θα καταργούσαν με ένα νόμο και θα το έσκιζαν στα σκαλοπάτια της Βουλής κατά τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα, η απομόνωση από τους Ευρωπαίους εταίρους τους οποίους η ίδια η κυβέρνηση έφτασε να παρακαλάει για μια τετράμηνη παράταση της συμφωνίας για τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία - μνημόνιο, αφού προηγουμένως δημιούργησε συνθήκες ασφυξίας στην οικονομία, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από επιχειρήσεις "κάθαρσης" που αντιγράφουν το "βρωμικο 89".

3. Εάν ο σκοπός της κυβέρνησης ήταν να διερευνηθούν πράγματι οι συνθήκες που αναγκάστηκε η χώρα να προσφύγει σε μηχανισμό στήριξης για να μην χρεοκοπήσει, θα είχε κάνει και διαφορετικές επιλογές στη σχέση της με τη Δεξιά. Θα είχε κάνει άλλη επιλογή - υποταγή - για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα έβγαζε από το απυρόβλητο - μέχρι σημείου θαυμασμού και επιβράβευσης - την κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία εκτροχίασε ιλιγγιωδώς τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας και την κατέστησε πλήρως αναξιόπιστη οδηγώντας την στη χρεοκοπία .

4. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι, τη συζήτηση για την είσοδο της χώρας μας στην κατάσταση να χρειάζεται πρόγραμμα διάσωσης - μνημόνιο μέσα από πλαστογραφημένο έλλειμμα και δυσθεώρητο χρέος, που μας παρέδωσε λιποτακτούσα η κυβέρνηση Καραμανλή, είμαστε οι πρώτοι που τη θέλουμε. Γιατί με ψυχραιμία και σοβαρότητα πρέπει επιτέλους να καταδειχθούν οι αιτίες και οι αίτιοι, οι εμπρηστές της πρωτοφανούς κρίσης.

Αυτό όμως απαιτεί τόλμη, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα να ερευνηθούν τα πάντα μέχρι τους σημερινούς χειρισμούς. Και επουδενί για να καλυφθούν οι αίτιοι για την πορεία της χώρας μέχρι και σήμερα .

- See more at: http://www.epikairo.gr/index

1 comment:

  1. Σωστός κύριε Παπανδρέου. Να διερευνηθούν οι ευθύνες όλων. Του Κώστα καραμΑνλη, του αλογοσκουφη, του Παυλόπουλου, οι δικές σου ("λεφτά υπάρχουν") , των αριστερών συνδικα-ληστών- του ληστρικού επιχειρηματικού κατεστημένου, των γενικών γραμματέων δων υπουργείων άμυνας, πολιτισμού κλπ, των πολιτικών που τα άρπαξαν και των άλλων πολιτικών που γνώριζαν και γύρισαν το κεφάλι ότι δήθεν δεν γνώριζαν ποσώς ο πολύς φίλο γερμανούς παγκαλος που δίνει διαλέξεις εντημοτγτας μέσω των μίντια και προτιστως εσού και. Παπανδρέου αλλα και του Κώστα Καραμανλή για τη μη αποτροπή των σκανδάλων επι πρωθυπουργίας σας άνω θα έπρεπε νζ απολαύσετε ως αρχηγοί που έπρεπε να καθαίρεσετε αμέσως τους υπουργούς σας που ανεπλρκονται σε σκάνδαλα ως πρωθυπουργοί. Γιατί σαν ζνζκζμβζνεται τις ευθύνες σας ενώπιον του λαού και αποποιειστε τις ευθύνες σας, τις παραλείψεις σας και τα κακουργήματα σε βάρος του μόχθου του ελληνικού λαού;

    ReplyDelete

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget

There was an error in this gadget