Monday, February 16, 2015

Καρναβάλι του Ρίο: Χορευτές και τουρίστες κατακλύζουν τους δρόμους για τo πενθήμερο φεστιβάλ της Βραζιλίας

Καρναβάλι του Ρίο γλεντζές 14η, Φεβρουαρίου 2015

ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ: . Χορευτές από το σχολείο σάμπα Alegria da Zona Sul  μέρος στην παρέλαση καρναβαλιού στην Sambadrome του Ρίο ντε Τζανέιρο γράφει το ΑΒCΑυστραλίας

Χορευτές σε ξυλοπόδαρα, γυμνόστηθοι καουμπόηδες, Καρμελιτών μοναχές σε μίνι φούστες και άφθονη γυμνή σάρκα, πλημμύρισαν τους δρόμους του Ρίο το Σάββατο καθώς οι γλεντζέδες αύξησαν την ένταση στο μεθυστικό Καρναβάλι φεστιβάλ της Βραζιλίας.

Τα πλήθη των κατοίκων και των τουριστών ήπιαν και διασκέδασαν κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού χαρούμενα, που θεωρείται το μεγαλύτερο σόου στη Γη από πολλούς που ζουν στην "Θαυμάσια Πόλη".
Παρά την πνιγηρή θερμκρασία, εκατομμύρια άνθρωποι εντάχθηκαν στις πολλαπλές παρελάσεις στο Ρίο, μια ετήσια γιορτή για σχεδόν έναν αιώνα.
Η πρώτη φορά του καρναβαλιού χρονολογείται από το 1723 - αλλά η πρώτη σχολή σάμπα δεν διαμορφώθηκε μέχρι το 1928.
Έχοντας πάρτυ το βράδυ μετά το βασιλιά Μόμο, ο συμβολικός αρχηγός της Αποκριάς, κήρυξε την πενθήμερη φρενίτιδα την Παρασκευή, οι κάτοικοι ήταν πίσω στους δρόμους, από την αυγή, αποφεύγοντας περισσότερο ένα σύντομο ύπνο.
Πολλοί ήταν καλυμμένοι με το χαρακτηριστικό μαύρο και άσπρο πουά ρούχα εμπνευσμένα από παλαιότερη ομάδα κόμμα δρόμου του Ρίο, Cordao da Bola Preta.
Άλλοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους σε φανταχτερό ένδυμα, με το cross-dressing και υπερήρωα κοστούμια τυπικό αγαπημένα - αν και πολλοί φορούσαν σχεδόν ..καμμια  ενδυμασία .
"Είμαστε Cariocas (Ρίο ντόπιοι), τα ζώα κόμμα», φώναξε έξω Willian de Assis, ένα 30-year-old γυμνόστηθος άνδρας που φοράει ένα ροζ καπέλο, μικροσκοπικά σορτς και μπότες.
«Δεν είμαστε γκέι - αλλά ο χρόνος καρναβάλι είναι για το δόσιμο ελεύθερης πρόσβασης στις φαντασιώσεις σας."
Revellers λάβουν μέρος στην ετήσια Καρναβάλι του ΡίοΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ: Revellers πήραν μέρος στην παραδοσιακή παρέλαση του καρναβαλιού ζώνη «Cordao da Bola Preta» στο κέντρο του Ρίο ντε Τζανέιρο. (AFP: Vanderlei Almeida)
Η αφόρητη ζέστη αποδείχθηκε μια ευλογία για τους φορείς εκμετάλλευσης  των περιπτεράδων του δρόμου που πωλούσαν παγωμένα νερα και αναψυκτικά.
Ο αριθμός των ντεσιμπέλ στα ύψη  όλο το απόγευμα, τον αέρα γεμίζουν με το διακριτικό ορχηστρικό σάμπα μείγμα των τυμπάνων, δονητές, κουδούνια, τα χάλκινα πνευστά, και αμέτρητες κιθάρες.
Οι Βραζιλιάνοι έχουν υπομείνει πολλά από αποτυχίες μετά το περσινό καρναβάλι με την οικονομία άλλων χώρων, η ναυαρχίδα της εταιρείας πετρελαίου Petrobras βυθισμένη σε ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς και η ομάδα ποδοσφαίρου τους μοιράζονται μια ταπείνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Γερμανία.
Αλλά το Καρναβάλι είναι μια ευκαιρία να τα αγνοούν όλα αυτά.
"Η ζωή είναι σύντομη. Για πέντε ημέρες θα ξεχάσουμε  τις ανησυχίες μας», δήλωσε ο Leonard Ramalho, 38, ντυμένος με τεράστια κόκκινη κόμμωση.
Άλλες πόλεις, επίσης, απολαμβάνοντας τις δικές τους εκδηλώσεις, κυρίως Σάο Πάολο και η βόρεια πόλη Ρεσίφε, όπου περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στο γλέντι.
Η παρέλαση Ρεσίφε, η οποία προσέλκυσε το παγκόσμιο ρεκόρ μέρος του δρόμου ,2,5 εκατομμύρια άνθρωποι πριν από δύο χρόνια, συμβαίνει σε κάθε καρναβάλι το Σάββατο στην περιοχή Sao Jose της πόλης.
ΣτοΣάο Πάολο ,γράφει  το ΑΒC και μεταφράζει η www.efhmeris.blogspot.com που έχουν πληγεί από μηνών από την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών, αρκετές σχολές σάμπα κάνουν αναφορές σε βροχή, ως μέρος της ρουτίνας τους.
Καρναβάλι του Ρίο αεροφωτογραφία 14, Φεβρουαρίου, 2015
ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ: Σχεδόν 800.000 Βραζιλίας και ξένους τουρίστες αναμένεται ενταχθούν με τα έξι εκατομμύρια κατοίκους του Ρίο στους εορτασμούς.(AFP: Riotur / Fernando Maia)SEE IN ENGLISH 
========================================
Η ζέστη κρατά τους αριθμούς του πλήθους κάτω
Οι αρχές του Ρίο ελπίζουν μέχρι 5 εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1 εκατομμύριο τουρίστες, θα απολαύσουν τη δράση του "πανηγυριού"μέχρι την Τρίτη και να περάσουν μέχρι και US500 εκατομμύρια δολάρια ως μέρος των εορτασμών.
Το τουριστικό γραφείο του Ρίο έχει θέσει τη συμμετοχή του Σαββάτου στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, κάτω από τις αρχικές προσδοκίες των 2 εκατομμυρίων, ενώ η αστυνομία δεν έδωσε καμία επίσημη εκτίμηση του πλήθους.
Άλλοι είπαν ότι οι γιορτές που ακούγονται, σε τμήματα της πόλης ήταν υπό κατασκευή πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.
Μια γυναίκα, που έδωσε το όνομά της, μόνο ως Μπιάνκα, και ήταν ντυμέν ως πειρατής ,είπε ειρωνικά.
".. Οι πραγματικοί πειρατές είναι στο Planalto», είπε, αναφερόμενη στην έδρα της κυβέρνησης στην Μπραζίλια.
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΟ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget