Wednesday, February 18, 2015

Με 233 ψήφους πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ο Π.Παυλόπουλος


Το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας ανακοίνωσε και επίσημα η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Προκόπη Παυλόπουλο, στο γραφείο του όπου και τον επισκέφτηκε λίγο μετά τις 22:30. 

Αφού η πρόεδρος της Βουλής του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, τον λόγο πήρε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπου στην πρώτη του επίσημη δήλωση είπε μεταξύ άλλων: 

«Σας ευχαριστώ εσάς. Το προεδρείο της Βουλής. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους βουλευτές των δημοκρατικών δυνάμεων του Κοινοβουλίου για την ύψιστη τιμή. Μια τιμή που από αυτή τη στιγμή μετατρέπεται σε ένα μέγιστο χρέος. Το χρέος αυτό οριοθετείται από την μια πλευρά από το καθήκον του πολίτη και από την άλλη από το ίδιο το Σύνταγμα. Είναι οι διατάξεις που καθορίζουν τον όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι οι τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους ο ΠτΔ οφείλει να κινηθεί και δεσμεύομαι να κινηθώ. Πρώτον η απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος χωρίς καμία έκπτωση και χωρίς κανενός είδους έλλειψη θάρρους. Δεύτερον είναι η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας. Τρίτον είναι η προστασία των δικαιωμάτων των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Και τέταρτον είναι η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.» 

Και πρόσθεσε: «Όπως σε όλη τη διαδρομή της ζωής μου δεν έκανα εκπτώσεις ούτε ''ταξίδεψα'' με σημαίες ευκαιρίας θα πράξω το ίδιο μέχρι την τελευταία ημέρα που θα βρίσκομαι σε αυτό το αξίωμα» ενώ κατέληξε ο Πρ. Παυλόπουλος λέγοντας ότι «δεν είναι αξίωμα, είναι χρέος». 


Real.gr ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ by realmedialive 

Ο Πρ.Παυλόπουλος νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξελέγη από τη Βουλή των Ελλήνων ως ο έβδομος Πρόεδρος της Γ Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Συνολικά έλαβε 233 ψήφους, ενώ ο Νίκος Αλιβιζάτος 30 ψήφους, ενώ 32 βουλευτές ψήφισαν παρών, ενώ 5 βουλευτές απουσίαζαν. 

Η ψήφος της Κωνσταντίνας Κοζομπόλη από το νομό Μεσσηνίας ήταν για τον Πρ.Παυλόπουλο η 180η που απαιτείται βάσει Συντάγματος για να θεωρηθεί κάποιος υποψήφιος εκλεγμένος. 


Η επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος:

Real.gr ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΠτΔ by realmedialive 

Ο 65χρονος πρώην υπουργός και τέως βουλευτής με καταγωγή από τη Μεσσηνία διαδέχεται τον Κάρολο Παπούλια στον Προεδρικό θώκο.

Διαπρεπής πανεπιστημιακός, μετριοπαθής πολιτικός, που θήτευσε δίπλα σε δυο πολιτικές γενιές της οικογένειας Καραμανλή, άνθρωπος με αστική αντίληψη και έμφυτη ευγένεια. Γεννήθηκε το 1950 στην Καλαμάτα, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Paris II. Διατέλεσε καθηγητής στη Νομική Σχολή της Αθήνας.

Διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά τη μεταπολίτευση, Μιχάλη Στασινόπουλου. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα το 1989 και στη συνέχεια στο γραφείο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και πάλι στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Τον Σεπτέμβριο του 1995 ανέλαβε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ., Μιλτιάδη Έβερτ.

Την επόμενη χρονιά μπήκε στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, με το οποίο και εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά. Στις εκλογές του Απριλίου του 2000 κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής στην «αρένα» της Α’ Αθηνών εκλεγόμενος αδιάλειπτα μέχρι και τον Ιούνιο του 2012. 

Βρέθηκε στο στενό πυρήνα των συνεργατών του Κώστα Καραμανλή, δίνοντας τα νομικά του φώτα σε μια σειρά νομοθετημάτων και στη χάραξη όλων των πολιτικών της διακυβέρνησης της ΝΔ την περίοδο 2004-2009. Διατέλεσε από το 2004 μέχρι και το 2007 υπουργός Εσωτερικών και στη συνέχεια υπέρ-υπουργός Εσωτερικών ασκώντας και τις αρμοδιότητες του υπουργού Δημόσιας Τάξης

No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget