Friday, February 20, 2015

Γ. Βαρουφάκης: Αποτρέψαμε νέα υφεσιακά μέτρα - «Οχι» σε μειώσεις συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ και πλεόνασμα 3%

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Γ. Βαρουφάκης: Αποτρέψαμε νέα υφεσιακά μέτρα - «Οχι» σε μειώσεις συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ και πλεόνασμα 3%

Για αλλαγή σελίδας της Ελλάδας και απεγκλωβισμό από το ασφυκτικό πλαίσιο της 28ης Φεβρουαρίου, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης. Συγκεκριμένα δήλωσε:
Η Ελλάδα βγήκε σήμερα από τη μοναχική απομόνωση που βρισκόταν τα πέντε χρόνια των μνημονίων στο Eurogroup» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου o κ. Βαρουφάκης.
«Χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις για να αλλάξουμε σελίδα ως Ελλάδα και ως Ευρώπη», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «η προσπάθεια εγκλωβισμού της νέας κυβέρνησης στις ασφυκτικές προθεσμίες που συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε».
«Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζαμε την αμείλικτη προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου αποδείξαμε ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε σε αυτά τα πλαίσια και να έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Συνδυάσαμε την λογική με την ιδεολογία. Καταφέραμε να συνδυάσουμε την αποφασιστικότητα να μείνουμε όρθιοι με μια συμφωνία. Αυτή η συμφωνία είναι ένα μικρό βήμα αλλά σε νέα κατεύθυνση. Κάθε μεγάλος αγώνας ξεκινάει από ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», επεσήμανε ο κ. Βαρουφάκης ενώ αναφέρθηκε και στη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την δημιουργία ενός καταλόγου με μεταρρυθμίσεις.
«Το Σαββατοκύριακο θα είναι ένα Σαββατοκύριακο χαράς και γινόμαστε συγγραφείς των μεταρρυθμίσεων που θα εισάγουμε. Αποτρέψαμε με τη συμφωνία νέα υφεσιακά μέτρα, αναιρέθηκαν οι προηγούμενες δεσμεύσεις για μειώσεις συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Παράλληλα ανατρέψαμε τη δέσμευση για αποπνικτικό πρωτογενές πλεόνασμα 3%», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική πλευρά.
«Δεσμευτήκαμε ότι δεν θα προβούμε σε καμία μονομερή κίνηση που θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στη δημοσιονομική ισορροπία και στην ανάκαμψη της χώρας. Αυτή είναι μια δέσμευση που θέλαμε να έχουμε. Την επόμενη περίοδο θα χτίσουμε μια νέα σχέση με την Ευρώπη και το ΔΝΤ. Συμφωνήσαμε για ένα νέο συμβόλαιο για την ανάπτυξη στην Ευρώπη, με στόχο την πραγματική έξοδο από την κρίση», πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. imerisia.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget