Wednesday, September 2, 2015

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του 11χρονου Διονύση

2 Σεπτεμβρίου 2015 •


εξαφάνιση
Σε θρίλερ αγωνίας έχει μετατραπεί η υπόθεση εξαφάνισης ενός 11χρονου μέσα από το νοσοκομείο Παίδων «Αγιά Σοφία» και για το οποίο ήδη από προχθες Αστυνομία και Χαμόγελο του Παιδιού έχουν ηχήσει συναγερμό μετά από εισαγγελική παραγγελία μέσω του amber alert.
Το τραγικό στοιχείο που όμως δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση και μάλιστα με πολλές και ισχυρές δόσεις ανησυχίας, είναι πως ο μικρός πρωταγωνίστησε πριν από λίγες ημέρες σε μια ασύλληπτη τραγωδία.Ο Διονύσης είχε μπει στο ανασφάλιστο αγροτικό όχημα συγγενούς του, λύθηκε το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα το όχημα να παρασύρει και να σκοτώσει την 14 μηνών ανιψιά του μικρού αγοριού. Η μητέρα του Διονύση είναι έγκλειστη των φυλακών του Ελαιώνα Θηβών για υπόθεση ναρκωτικών όπως και ο πατέρας του.
Αυτός ήταν και ο λόγος που έκτοτε, με εισαγγελική εντολή ο μικρός Διονύσης μεταφέρθηκε στην Αθήνα και εντάχθηκε σε πρόγραμμα κοινωνικής φροντίδας στο νοσοκομείο Παίδων μέσα από το οποίο εξαφανίστηκε σύμφωνα με τους γιατρούς το μεσημέρι της Κυριακής.
Στον σχετικό φάκελο που έχει σχηματίσει η Αστυνομία, ο Διονύσης φαίνεται ως αγνώστου πατρός, ενώ η μητέρα του είναι έγκλειστη στις φυλακές της Κέρκυρας.
Το άλλο σενάριο δεν θέλει κανείς από τους αστυνομικούς και από εμάς να το σκεφτεί, καθώς συναρτάται με την τραγωδία που έζησε και προκάλεσε άθελα του ο Διονύσης.
Γι αυτό λοιπόν, η Αστυνομία καλεί σε εγρήγορση όποιον ξέρει ή τυχαία δει μπροστά του αυτό το μικρό που βλέπετε στην οθόνη. Ίσως είναι θέμα ζωής και θανάτου…
Όλα ξεκίνησαν το πρωί της 30ης Αυγούστου 2015. Ο 11χρονος δέχθηκε επίσκεψη από δύο οικείους του και έμοιαζε να είναι πολύ χαρούμενος. Οι οικείοι του δεν δήλωσαν το βαθμό συγγένειας με τον 11χρονο αλλά ήταν φανερό ότι το παιδί τους γνώριζε. Πέρασε αρκετή ώρα μαζί τους και έπαιξε στο θάλαμο.
Λίγη ώρα αργότερα η επίσκεψη τελείωσε και ο Διονύσης έμεινε μόνος στο θάλαμό του. Στις 13:50 ζήτησε να πάει τουαλέτα αλλά δε γύρισε ποτέ. Στις 14:00 η νοσηλεύτρια άρχισε να τον αναζητάει και λίγες ώρες αργότερα όλοι ήταν σίγουροι ότι έχει εξαφανιστεί. Τότε ενημερώθηκε το Τμήμα Ανηλίκων που πήρε καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους.
Η φυγή θα μπορούσε να αποτραπεί αν είχε αποκλειστική νοσοκόμα. «Είναι αδύνατο όλα τα ασυνόδευτα ανήλικα του να έχουν αποκλειστική. Αυτό που κάνουμε είναι να παρέχουμε αποκλειστική στα ανήλικα που έχουν πιο αντιδραστική συμπεριφορά.
Ο Διονύσης δεν ήταν ανάμεσα σε αυτά. Καθόταν πολύ ήσυχος και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Τα κενά σε προσωπικό καλύπτουν σε αρκετές περιπτώσεις μέλη Συλλόγου Εθελοντών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Μία άλλη ατυχία ήταν ότι την ημέρα της εξαφάνισης είχαμε εφημερία και μάλιστα με 2-3 βαριά περιστατικά που χρειάζονταν έξτρα υπαλλήλους», εξηγεί ιατρική πηγή.
Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Υγείας τονίζουν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί οι εισαγγελικές παραγγελίες για εισαγωγή ασυνόδευτων παιδιών σε παιδιατρικές κλινικές.
Ενδεικτικό είναι ότι τον περασμένο χειμώνα στο «Παίδων» νοσηλεύονταν 40 ανήλικα.
Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί αναζητούν το ζευγάρι Ρομά που είδε τον Διονύση λίγο πριν εξαφανιστεί. Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για συγγενικά του πρόσωπα που ζουν σε καταυλισμό του Ασπροπύργου και τα οποία αποφάσισαν να πάρουν παράνομα το παιδί από το νοσοκομείο. Έρευνες γίνονται, επίσης, στον καταυλισμό όπου ζούσε ο Διονύσης μέχρι τις 4 Αυγούστου στην Ηλεία.
Με πληροφορίες από bloko.gr και thetoc.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget