Wednesday, January 27, 2016

Όλα τα Κυπριακά Νέα σήμερα 28/1/16

28 Ιανουαρίου 2016

 
ΕισαγγελέαςΓιαFocus - 600 χιλ. ευρώ σε ΔΗΣΥ, 881 χιλ. ευρώ σε ΑΚΕΛ - Δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα, λέει ο Κώστας Κληρίδης (φωτογραφίες)
Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση των αστυνομικών ανακριτών αναφορικά με τη διερεύνηση του ενδεχομένου χρηματοδοτήσεων από την εταιρεία Focus Maritime Corporation προς κυπριακά πολιτικά κόμματα δεν οδηγούν στο συμπέρασμα της διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων, δήλωσε χθες ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης. Δείτε το εκτενές ρεπορτάζ της Offsite εδώ.


ΚανέναΠοινικόΑδίκημα – Πώς αντέδρασαν ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για απόφαση Γεν. Εισαγγελέα- «Για δύο σχεδόν χρόνια λοιδουρούσαν και λασπολογούσαν»
Σε ανακοινώσεις τους τα δύο κομμάτα μετά την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα ισχυρίζονται ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση των αστυνομικών ανακριτών αναφορικά με τη διερεύνηση του ενδεχομένου χρηματοδοτήσεων από την εταιρεία Focus Maritime Corporation προς κυπριακά πολιτικά κόμματα δεν οδηγούν στο συμπέρασμα της διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων. Διαβάστε τις ανακοινώσεις των δύο εμπλεκόμενων κομμάτων εδώ.

ΚυβέρνησηΓιαFocus - «Η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα μιλά από μόνη της»
Η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση κομμάτων μιλά από μόνη της, δήλωσε για το θέμα της χρηματοδότησης κομμάτων από την εταιρεία Focus, διά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, η Κυβέρνηση. Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέσα και από συνεντεύξεις στον ημερήσιο Τύπο αλλά και σχετικές ανακοινώσεις, παρουσίασε τη θέση του σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό. Διαβάστε τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα εδώ.

ΈκθεσηΓιαFocus - Διαβάστε τι είπαν τα υπόλοιπα κόμματα - «Σήμερα ξεκαθάρισε ότι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ τα πήραν χοντρά»
Σε δηλώσεις και ανακοινώσεις τους τα κόμματα εκφράζουν τις θέσεις τους αναφορικά την έκθεση των ανακριτών για την υπόθεση Focus. Το πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέα αποδεικνύει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα τα πήραν, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ. Μιλώντας στην εκπομπή Από Μέρα Σε Μέρα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι τίθεται το ερώτημα ποια ανταλλάγματα υποσχέθηκαν τα δύο κόμματα για τα χρήματα που έλαβαν. Διαβάστε τις αιχμηρές ανακοινώσεις των κομμάτων για τη Focus εδώ.






ΥπόθεσηFocus – Αποθέωση της κοροϊδίας οι ανακοινώσεις των δύο μεγάλων κομμάτων για την έκθεση των ανακριτών
Οι δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα χθες για τον τρόπο διακίνησης των λεφτών από τη Focus υπέρ των κομμάτων κάθε άλλο παρά «αθωωτική» είναι. Πρόκειται για επιβεβαίωση του χρηματισμού των ΔΗΣΥ του τότε προέδρου του κόμματος Νίκου Αναστασιάδη και του ΑΚΕΛ του κ. Χριστόφια. Και μάλιστα, εκκρεμεί η ενημέρωση/ανάκριση για τα ανταλλάγματα που τα δύο αυτά κόμματα και οι κομματάρχες τους έδωσαν στους Ζολώτα και Βγενόπουλο. Κι όμως, το μεν ΑΚΕΛ, παραβιάζοντας κάθε όριο κοροϊδίας, εξέδωσε ανακοίνωση πως «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα της έκθεσης των ανακριτών, ο δε ΔΗΣΥ, που έλαβε 500 χιλιάδες ευρώ (τουλάχιστον) και επέστρεψε τις 450,000 οι οποίες κατατέθηκαν στη συνέχεια σε εννέα… ξεχωριστούς λογαριασμούς των 50 χιλιάδων ευρώ, μιλά για τις 50 χιλιάδες «ξεχνώντας» τις υπόλοιπες 450 χιλιάδες. Αυτή η αντιμετώπιση από τα κόμματα με ανακοινώσεις που προκαλούν τη νοημοσύνη του λαού είναι η επιβεβαίωση των λόγων για τους οποίους η χώρα μας έφτασε σε αυτή την κατάντια. Η έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες στο έπακρο και η αδυναμία να αναγνωρίσουν την ηθική όψη της «χρηματοδότησής» τους είναι στοιχεία απαράδεκτα. Διαβάστε περισσότερα και σχολιάστε εδώ.

ΤριμερήςΜεΕλλάδα-Ισραήλ – Υπογράφεται σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας για τη διαχείριση των υδάτων - Στην Κύπρο Τσίπρας και Νετανιάχου
Ισραήλ και Κύπρο επισκέφτηκε χθες ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με συνοδεία Υπουργών. Ως αποτέλεσμα της τριμερούς συνάντησης Κύπρου - Ελλάδας – Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στη Λευκωσία, αναμένεται να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας για τη διαχείριση υδάτων. Στην ελληνική αποστολή στην Κύπρο τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν 6 υπουργοί. Διαβάστε όλο το πρόγραμμα των συναντήσεων εδώ.

ΚυβερνητικόςΕκπρόσωπος - «Σημαντική εξέλιξη η τριμερής» - Θα συζητηθούν ενέργεια και άλλα κύρια ζητήματα
Η πραγματοποίηση ενός δεύτερου τριμερούς σχήματος, αυτό ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη και πρότυπο εποικοδομητικής συνεργασίας, είπε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι «η τριμερής συνάντηση αποτελεί κορύφωση μιας προσπάθειας που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2014 σε σχέση με το Ισραήλ». Διαβάστε τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το τι θα συζητηθεί 

«Αστακός»ΗΚύπρος - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του Ισραηλινού Πρωθυπουργού - Κλείνουν δρόμοι σε Λάρνακα και Λευκωσία
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται ενόψει της επίσκεψης του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στην Κύπρο. Μάλιστα, αναμένεται να γίνουν αποκοπές δρόμων στη Λάρνακα και τη Λευκωσία. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί. Διαβάστε περισσότερα για τα αυξημένα μέτρα της Αστυνομίας σε ολόκληρη την Κύπρο εδώ.

ΈρχεταιΟΈιντε – Χωριστές συναντήσεις με Αναστασιάδη και Ακιντζί σήμερα
Χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα έχει σήμερα Πέμπτη ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ ΄Ειντε. Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ φθάνει στην Κύπρο ενόψει της συνάντησης των ηγετών την Παρασκευή στις 10 το πρωί, την πρώτη μετά την επιστροφή τους από το Νταβός, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είχαν συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν. Διαβάστε λεπτομέρειες για τη νέα συνάντηση εδώ.

ΈπεσανΟιΥπογραφές - Και επίσημα πλέον η συμμετοχή της BG στο οικόπεδο 12
Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι υπογράφηκε το απόγευμα της Τετάρτης, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των εταιρειών Noble Energy International Ltd , Delek Drilling Limited Partnership , Avner Oil Exploration Limited Partnership και BG Cyprus Limited, συμφωνία για εκχώρηση στην τελευταία του 35% των δικαιωμάτων που πηγάζουν από την Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το τεμάχιο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, το οποίο περιλαμβάνει το κοίτασμα φυσικού αερίου «Αφροδίτη». Διαβάστε για τη συμφωνία που έγινε εδώ.

ΔείτεΤηΔιαδρομή - Τουρκικό πλοίο λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Μαρί (φωτογραφίες)
Τουρκικό πλοίο βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Μαρί και κατά τον έλεγχο της διαδρομής του μπορείς να διαπιστώσεις ότι το πλοίο έχει αγκυροβολήσει στην περιοχή. Διαβάστε περισσότερα και δείτε τον χάρτη που καταγράφει τη διαδρομή του πλοίου εδώ.

ΑποδέσμευσηΤηςΧρηματοδότησης - Ξεκινά η διάνοιξη των οδοφραγμάτων Λεύκας/Απλικίου και Δερύνειας
Κατακυρώθηκε προσφορά για τα οδικά έργα στα κατεχόμενα, που θα επιτρέψουν τη διάνοιξη των δύο οδοφραγμάτων Λεύκας/Απλικίου και της Δερύνειας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του λεγόμενου υπουργού εσωτερικών και εργασίας Ασίμ Ακανσόι, ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε από την UNDP για το άνοιγμα των δύο οδοφραγμάτων έχει ολοκληρωθεί και τα 2,1 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν αποδεσμευτεί. Διαβάστε περισσότερα για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων εδώ.

ΕίμαστεΑισιόδοξοιΤελικά - Βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Ιανουάριο
Αύξηση 2,2 μονάδων παρουσίασε τον Ιανουάριο του 2016 ο Δείκτης Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ), έχοντας ως κινητήριο άξονα τη βελτίωση στο οικονομικό κλίμα στις υπηρεσίες. Ειδικότερα, ο ΔΟΣ, τον οποίο καταρτίζει σε μηνιαία βάση το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών (ΚΟΕ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, αυξήθηκε στις 109,8 μονάδες, που αποτελεί το υψηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο του 2015. Διαβάστε τι αναφέρει η έρευνα για το πώς αξιολογούν οι Κύπριοι της οικονομικές συγκυρίες εδώ.

NameAndShame - Πόθεν έσχες αλλά με προϋποθέσεις θέτει η Επιτροπή Νομικών
Στις προϋποθέσεις που πρέπει να υφίστανται για δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες φαίνεται να καταλήγει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, η οποία, όπως προκύπτει, διαφωνεί σε σχέση με το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το θέμα καθώς η Κυβέρνηση επιθυμεί πλήρη δημοσιοποίηση των δηλώσεων. Το θέμα του πόθεν έσχες εξελίσσεται σε πολυνομοσχέδιο και η κατ’ άρθρον συζήτηση των προνοιών των νομοσχεδίων θα αρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη, παρουσία και του Υπουργού Δικαιοσύνης.Διαβάστε τις προϋποθέσεις που θέτει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών για τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες εδώ.


ΥπόθεσηΡίκκουΕρωτοκρίτου - «Δεν απεδείχθη εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του Π. Νεοκλέους» - Αντιμετωπίζουν 7 χρόνια φυλάκιση αν βρεθούν ένοχοι
Τη θέση ότι δεν έχει αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του πελάτη του δικηγόρου Παναγιώτη Νεοκλέους εξέφρασε ο συνήγορος  του κ. Νεοκλέους Αλέκος Μαρκίδης κατά την αγόρευσή του ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, δικηγόρου Ανδρέα Κυπρίζογλου και του δικηγορικού γραφείου «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ». Διαβάστε για τις εξελίξεις στην υπόθεση εδώ.

ΝτροπήΜας - Μητέρα και τα δυο ανήλικα παιδιά της ζουν χωρίς καν ρεύμα (βίντεο)
Τραγικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα της εκπομπής του Σίγμα «Ανοιχτή Γραμμή» με παρουσιάστρια τη Γωγώ Αλεξανδρινού. Μητέρα με δυο παιδιά από τις Φιλιππίνες διαμένουν σε ένα σπίτι που δεν έχει καν ρεύμα! Οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας είναι τρισάθλιες. Δείτε τι λέει η μητέρα στο βίντεο εδώ.

ΚύπροςΤου2016 - Την ωθούσαν στην πορνεία, την κακοποιούσαν, την εκμεταλλεύονταν - Διαβάστε τη δραματική ιστορία 33χρονης
Υπόθεση εμπορίας με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση διερευνά η Αστυνομία, αναγνωρίζοντας ως θύμα 33χρονη από τη Ρουμανία. Η 33χρονη έχει φέρει στον κόσμο δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα το έδωσε για υιοθεσία στην Κύπρο. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν το 2014 και το 2015 στη Ρουμανία και την Κύπρο και κατηγορούνται τρεις γυναίκες, επίσης από τη Ρουμανία, εναντίον των οποίων το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε χθες διάταγμα 8ήμερης κράτησης. Διαβάστε τη δραματική ιστορία της 33χρονης από τη Ρουμανία και τα όσα έζησε στην Κύπρο εδώ.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget