Saturday, January 2, 2016

Αφιέρωμα. Κονισκός Τρικάλων.Το χωριό με τους πολλούς μετανάστες και τους υπέροχους ανθρώπους


"Ήλιο με δόντια¨' είχε χτες το απόγευμα (2/1/15) όταν 4 φίλοι,με οδηγό τον πρόεδρο το Χρήστο Καλλέα αποφασίσαμε να βγούμε προς τα χωριά της Καλαμπάκας. Κατεύθυνση,,Κονισκός .Λαμπερός ο ΄"νεογεννημένος"- για τους παππούδες μας-Ήλιος ,δεν μπορούσε να αλλάξει τη θερμοκρασία που πάλευε κοντα στο μηδεν.
Σε λίγη ώρα βρισκόμασταν κοντά στο κατάστημα του Κωστή Φατλέ,μια ταβέρνα που θα ζήλευαν αρκετά φαγάδικα στα Τρίκαλα,αλλα και στην Αθήνα.
Για καλη μας τύχη το ταβερνειο του Κωστή φιλοξενούσε αρκετούς Κονισκιότες που ζούσαν μακριά απο το χωριό και η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά κεφάτη.
Μεταξύ τους ο αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ.Αλκης Αναγνωστόπουλος(β'δεξιά στην επανω φωτογραφία) με τη σύζυγό το,ο πρόεδρος του Κονισκού Οδυσσέας Κίτσιος,(β'απο αριστερά)ο τυπογράφος των Τρικάλων κ.Τζατζάκης ο αστυνομικός διευθυντής Φλωρίνης και αρκετοί ακόμα.Ενδιαφέρον στο χωριό αυτο έχουν τα πολλά αρχαία ονόματα.
Στα βίντεο που θα δείτε η κουβέντα των παρευρισκομένων περιστρέφονταν και γύρο απο τους χωριανούς που ζουν στην Αυστραλία και αλλού και εύχήθηκαν ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε ολόκληρο τον Ελληνισμό και να σταματήσει η αγωνία και το άγχος των εδώ Ελλήνων απο τη μακροχρόνια κρίση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ
Χιονοπόλεμος στον Κονισκό Τρικάλων 2/1/16

 Και πρώτα πρώτα πατηστε  ΕΔΩ να δείτε το Βίντεο απο τη 
συνάντηση που είχαμε με τα νεαρά παιδια  και αναρτήσαμε στην ΕΦΗΜΕΡΙΣ των  Antipodwn.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΟΝΙΣΚΙΟΤΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ  
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ  για να ακούσετε τα χαιρετίσματα
Ο πρόεδρος του Κονισκου Οδυσσέας Κιτσιος(δεξιά) με χωριανό του που ζει στην Αθήνα...

Εδώ γλεντουν και χαίρονται
Εδώ και καμαρώνουν
Στα όμορφα ψηλά βουνά 

Στου Κονισκού τα χιόνια

Στον ΚΟΝΙΣΚΟ με φόντο τα χιόνια..ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Θεσσαλίας εμπορίου και επιχειρηματικοτητας Χρήστος Καλλεας με τους επιχειρηματίες Γιώργο Μπρόβα και Σπύρο Πατσιά.

Κονισκός

Ο Κονισκός (Τοπική Κοινότητα Κονισκού - Δημοτική Ενότητα ΤΥΜΦΑΙΩΝ), ανήκει στον δήμο ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΤΡΙΚΑΛΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.
Η επίσημη ονομασία είναι “ο Κονισκός”. Έδρα του δήμου είναι η Καλαμπάκα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Θεσσαλίας.
Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Κονισκός ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Κονισκού, του πρώην Δήμου ΤΥΜΦΑΙΩΝ του Νομού ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
Ο Κονισκός έχει υψόμετρο 818 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,7771788362 και γεωγραφικό μήκος 21,7992239323. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Κονισκό θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για τον Κονισκό
Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας
Περιφέρεια: 
Θεσσαλίας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Δήμος: 
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΤΥΜΦΑΙΩΝ
Επίσημη Ονομασία: 
ο Κονισκός
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Κονισκού
Υψόμετρο: 
818
Έδρα Δήμου: 
Καλαμπάκα
Κωδικός Οικισμού: 
2602070101
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.7992239323
Γεωγραφικό Πλάτος : 
39.7771788362
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Θεσσαλία
Νομός: 
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΤΥΜΦΑΙΩΝ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Κονισκού

Κονισκός - Χάρτης

Κονισκός ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Θεσσαλία. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Κονισκού, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΤΥΜΦΑΙΩΝ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ), ανήκουν:

η Αγία ΠαρασκευήηΑγία ΠαρασκευήηΑγία Τριάδαοι Άγιοι Θεόδωροιο Άγιος ΔημήτριοςτοΑγιόφυλλοη Αγναντιά,η ΑηδώνατοΑμάραντοτα Αμπέλια,το ΑμπελοχώριηΑνάληψηη ΑνθούσαηΑσπροκκλησιάη Αύρα,η ΑχελινάδαηΑχλαδιάη ΒασιλικήοΒιτουμάςη ΒλαχάβαοΓάβροςτο ΓερακάριηΓλυκομηλιάη Διάβα,τα Δολιανάτο ΕλάφιηΘεόπετραη Θεοτόκος,το ΚακοπλεύριηΚαλαμπάκαηΚαλλιθέαη Καλλιρρόη,η ΚαλογριανήηΚαλομοίρατοΚαλοχώριη Καστανέα,το ΚαστράκιτοΚατάφυτοηΚερασούλατο Κλεινό,τα ΚονάκιαηΚορομηλιάοΚορυδαλλόςηΚουτσούφλιανηηΚρανέαη Κρύα Βρύση,η Λογγάτο Μαλακάσι,το ΜατονέριτοΜαυρέλιη Μεγάλη Κερασέαη ΜηλιάοΜηλότοποςηΜουργκάνηη Μπάσια,η Μύκανηη Νέα Ζωή,ο ΞηρόκαμποςηΟξύνειατοΟρθοβούνιτοΠαλαιοχώριηΠαναγίαη Περιστέρα,η Πεύκηη ΠολυθέαηΣαρακήνατο Σκεπάρι,οι ΣταγιάδεςτοΣτεφάνιτα Τριφύλλια,η ΤρυγώνατοΦλαμπουρέσιτοΦωτεινότο ΧαλίκιτοΧρύσινοηΧρυσομηλιάκαι τοΨήλωμα.



2 comments:

  1. Σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και ειλικρινά συγκινήθηκα με το αφιέρωμά σας σε αυτό το γοητευτικό χωριό τον Κονισκό , πού το γνώρισα με την ΜΟΜΑ , πού υπηρέτησα το 1971 και δεν το ξεχνώ και οταν πηγαίνω στα Τρίκαλα βρίσκω την ευκαιρία να πάρω τον δρόμο απο Θεόπετρα μέχρι Λογγά για να επισκεφτώ αυτά τα θαυμάσια μέρη
    Στην πορεία μου συνάντησα πολλούς εσωτερικούς μετανάστες απο εκεί επιστήμονες στην Πάτρα , στην Αθήνα ακόμη και στην Τροιζήνα στο Πόρο ολοι αξιαγάπητοι και είμαι ευτυχής πού γνώρισα αυτούς τούς γνήσιους και φιλόξενους ανθρώπους δεν τούς ξεχνώ

    Παναγιώτης Παπασταυρίδης

    ReplyDelete
    Replies
    1. Την ίδια εντύπωση σχηματίσαμε κι εμεις αγαπητέ κ.Παναγιώτη τη λίγη ωρα που περάσαμε κοντά τους.
      Είναι υπέροχοι άνθρωποι και υποσχεθήκαμε να τους βλέπουμε συχνότερα.
      Και οι χωριανοί τους στην Αυστραλία που γνωρίζουμε,Α.Τζατζάκης,Τέλειος,και άλλοι ,είναι υπέροχοι άνθρωποι. Καλη χρονιά σε όλους σας.

      Delete

wibiya widget