Sunday, January 17, 2016

Αγροτική πολιτική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εσπειραν ανέμους θερίζουν θύελλες!

Του Μιχάλη Τζελέπη*
Οι σημερινές κινητοποιήσεις των αγροτών δεν αποτελούν ένα τυχαίο και μεμονωμένο γεγονός. Είχα επανειλημμένως τονίσει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι οι πολιτικές που ακολουθεί «σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες». Η σημερινή Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την «ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση» που προωθεί σε συνδυασμό με την  φορομπηχτική λαίλαπα που ακολουθείται, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωση του αγροτικού κόσμου και πολύ φοβάμαι ότι οι σημερινές κινητοποιήσεις είναι το «νέο Κιλελέρ» που έρχεται. Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων, η αγανάκτηση και η οργή των αγροτών είναι εμφανής σε κάθε γωνιά της χώρας.
Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών από 7% σε 20% και στη συνέχεια σε 27% με την κατάργηση του ΟΓΑ, η αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% σε 55%, η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης, η αύξηση του συντελεστή φορολόγησής τους από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ, η πληρωμή των επιδοτήσεων στο πλαίσιο της ΚΑΠ με ανορθόδοξο, παράλογο και άνευ κριτηρίων τρόπο κ.α., είναι ενδεικτικά της αποστροφής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προς τον πρωτογενή τομέα και σε συνδυασμό με την «ασφαλιστική απορρύθμιση και την φορολογική επιδρομή» που προωθούνται, η Κυβέρνηση της «για δεύτερη φορά Αριστερά»  βάζει τη σφραγίδα της στην απόλυτη φτωχοποίηση της χώρας και στην ταφόπλακα της αγροτικής τάξης. Οι ελπίδες για «ανάπτυξη» και ενίσχυση του «πρωτογενούς τομέα» εξανεμίστηκαν. Σε όλα αυτά, ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να μένει αδρανής και αμέτοχος.  
Οι σημερινές κινητοποιήσεις αποτελούν την αρχή του τέλους της Κυβέρνησης αυτής. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ως μία παράταξη που έχει βαθιές σχέσεις με τον αγροτικό κόσμο θα βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών για να σταματήσει επιτέλους αυτή η μεθοδευμένη και στοχοποιημένη προσπάθεια εξόντωσης της αγροτικής τάξης.
*Ο Μιχάλης Τζελέπης είναι Βουλευτής Ν. Σερρών και Υπευθύνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

No comments:

Post a Comment

wibiya widget