Friday, January 29, 2016

Μοναστηράκι: Συμπλοκή Γερμανών ακροδεξιών με Ελληνες αντιεξουσιαστές

Σε ρινγκ μετατράπηκε χθες το βράδυ η πλατεία στο Μοναστηράκι, όταν πιάστηκαν στα χέρια Γερμανοί ακροδεξιοί με Ελληνες αντιεξουσιαστές.  
Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα των Γερμανών ακροδεξιών, που βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα Ιμια, έκανε βόλτα στο Μοναστηράκι χθες το βράδυ, όταν τους εντόπισαν αντιεξουσιαστές και άρχισε το ξύλο. 
Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν 5 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες. 
Εντωμεταξύ, στην Κατεχάκη γίνονται απανωτές συσκέψεις για τα μέτρα που θα ληφθούν αύριο καθώς η Χρυσή Αυγή έχει προγραμματίσει εκδήλωση για τα Ιμια στο κέντρο της Αθήνας με τους αντιεξουσιαστές να δηλώνουν ότι θα βρίσκονται την ίδια ώρα στο ίδιο σημείο. 
Ανακοίνωση για το θεμα εξέδωσε το ΠΟΤΑΜΙ σημειώνοντας ότι η  παρουσία Γερμανών νεο-ναζί στην Αθήνα κατόπιν πρόσκλησης της Χρυσής Αυγής επιβάλλει την αφύπνιση όλων μας.
«Η συνεργασία της Χρυσής Αυγής με τους Γερμανούς νεοναζί επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά.
Πρόκειται γι αυτούς που έχουν κάψει ζωντανούς πρόσφυγες και μετανάστες στη Γερμανία και πρωτοστατούν σε επιθέσεις του είδους που η κοινωνία μας βίωσε πρόσφατα. Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή τόλμησε, εν μέσω της δίκης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να φέρει στην Αθήνα τους Γερμανούς νέο-ναζί αποδεικνύει ότι η επαγρύπνησή μας πρέπει να είναι διαρκής. Και οι θεσμοί της Δημοκρατίας σε επιφυλακή. Και για πρόληψη και για καταστολή».
efimerida.gr



No comments:

Post a Comment

wibiya widget