Monday, January 25, 2016

Μητροπολίτης Πειραιώς: Όχι μνημόσυνο και κηδεία σε όσους επιλέξουν αποτέφρωση του σώματός τους

 
Η Μητρόπολη Πειραιώς δεν θα επιτρέπει την τέλεση μνημοσύνου και κηδείας σε όσους επιλέξουν συνειδητά την αποτέφρωση του σώματός τους. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ προσθέτοντας πως αυτό αποτελεί «την πλέον αποστομωτικήν απάντησιν εις τας συκοφαντικάς σπερμολογίας ότι δήθεν η άρνησι της Εκκλησίας έχει οικονομικούς λόγους». 

Όπως αναφέρει ο μητροπολίτης, η Μητρόπολη σέβεται την ελευθερία επιλογής των ελευθέρων ανθρώπων αλλά «και τα θέσφατα και δόγματα της Αγιωτάτης ημών Εκκλησίας». 

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ.Σεραφείμ λέει πως η κοινωνία «με την καύσι των νεκρών προσυπογράφει τον μηδενισμόν της». Σε άλλο σημείο ο μητροπολίτης Πειραιώς σημειώνει πως «ακόμη και οι άθεοι υπεγράμμιζον την ανάμνησι των επιγείων θεών τους με ταριχεύσεις των σωμάτων τους όπως εις τις περιπτώσεις του Λένιν και του Μάο Τσε Τούνγκ».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του μητροπολίτη Περαιώς.

1 comment:

  1. Ετσι πού καταντήσαμε αξιότιμε Μητροπολίτη μου οταν τα έξοδα κηδείας χωρίς Δεσπότη μαζί με ταβέρνα και το μαρμάρινο τάφο , απο οπου σε τρία χρόνια σε πετάνε εξω , θέλεις 10.000,00 , και το καύσιμο θα είναι δωρεάν οπως στο εξωτερικό ελα τότε Μητροπολίτη μου στον φτωχό λαό και μη δώσεις τήν ευχή σου

    ReplyDelete

wibiya widget