Tuesday, January 19, 2016

Γυρίζει πλάτη στο Βενιζέλο ο Λεβέντης


Δεν μας αφορά η πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου" δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σχολιάζοντας το χθεσινό άρθρο του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προτείνει τη δημιουργία προοδευτικού κέντρου, με συνεργασία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.
"Ο κ. Βενιζέλος εκφράζει ένα ΠΑΣΟΚ που έχει ψηφίσει μνημόνια που έκανε διορισμούς που διέλυσαν την Ελλάδα" είπε ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στην εκπομπή "ΑΠΕριττα", με τους Κωστή Παπαδάκη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, ενώ επέκρινε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν ζήτησε τη συνεργασία του τότε που ήταν ισχυρός.
"Ο Βενιζέλος, αν αγαπούσε την Ένωση Κεντρώων, έπρεπε τότε που ήταν αρχηγός να με φώναζε, αλλά τότε παράγγελνε υποβρύχια" είπε και προέβλεψε ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού θα προσχωρήσουν στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι ψηφοφόροι τους θα ψηφίσουν την Ένωση Κεντρώων.
Κληθείς να σχολιάσει, αν η εκλογή του κ. Μητσοτάκη θα προκαλέσει αναταράξεις και στην Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του νέου αρχηγού της ΝΔ, αλλά και των στενών συνεργατών που επέλεξε. "Αποστάτες οι Μητσοτάκηδες. Οι Μητσοτάκηδες ήταν πάντα κατεργαραίοι και αποστάτες. Εγώ του θυμίζω, αν είναι κεντρώος ο Μητσοτάκης, να κοιτάξει γύρω του. Να κοιτάξει τον Άδωνι, τον Μαντούβαλο, τον Τζιτζικώστα να κοιτάξει όλο το ντεκόρ και να δει πόσο κεντρώος είναι" σχολίασε ο κ. Λεβέντης, ενώ επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη ότι όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετέτρεψε σε "αργόμισθους", 5000 υπαλλήλους, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. 
Για το ασφαλιστικό είπε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε καν τις βελτιώσεις που θα κάνει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο και ανέφερε ότι προϋπόθεση για οποιαδήποτε συναίνεση είναι να εφαρμόσει η κυβέρνηση τις θέσεις της Ένωσης Κεντρώων, μεταξύ των οποίων πλαφόν 1.500 ευρώ σε όλες τις συντάξεις. "Υπάρχουν νέοι που μπαίνουν στην αφορά εργασίας με 400 ευρώ και τι θα τους πούμε; Ο δικαστικός 55 ετών κάθεται στο καφενείο και παίρνει σύνταξη 3.000; Κι εσείς πάρτε 400 ευρώ και κάντε οικογένεια;" αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης.
Καταλήγοντας είπε ότι το κόμμα του θα αρνηθεί "με κάθε τρόπο" τη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, γιατί -όπως υπογράμμισε- "θα χρησιμοποιηθεί σαν γκιλοτίνα να φιμώσουν φωνές που λειτουργούν 30 χρόνια", κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με τη χορήγηση μόνο 4 τηλεοπτικών αδειών θα κλείσουν πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget