Όλοι όσοι ξέρουν τη Μελίνα Βαμπούλα, ξέρουν πως ζει και αναπνέει για ένα πράγμα: το θέατρο.
Ήδη από τα χρόνια του δημοτικού οι ερμηνείες της στις σχολικές παραστάσεις μαρτυρούσαν πως πρόκειται για ένα ταλέντο στην υποκριτική, το οποίο η ίδια καλλιέργησε και αγάπησε τα χρόνια που ακολούθησαν. Ακόμα και όταν πέρασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για σπουδές στο Marketing, το πάθος της για το θέατρο δεν ημέρωσε. 
Γράφτηκε σε θεατρική ομάδα και γρήγορα κέρδισε ρόλους σε αρκετές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη από το 2011, μέσα από τις οποίες γνώρισε αγάπη από τον κόσμο για την προσπάθειά της, δίνοντάς της την ώθηση να διεκδικήσει μία θέση στηΔραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, την ανώτατη στο είδος της στη χώρα.
Η εισαγωγή σε αυτή δεν είναι εύκολη. Περισσότεροι από 1.000 επίδοξοι ηθοποιοί κάθε φθινόπωρο ανταγωνίζονται μέσα από μία σειρά απαιτητικών εξετάσεων για μόλις 16 θέσεις εισαγωγής. Φέτος, όμως, η Μελίνα Βαμπούλα είναι ανάμεσα στους επιτυχόντες, αποτέλεσμα επιμονής, υπομονής και αγάπης για αυτό που κάνει.
Πλέον, η 23χρονη από τα Τρίκαλα ετοιμάζει βαλίτσες προκειμένου να ζήσει το όνειρό της στην Αθήνα, την πόλη που κρύβει αμέτρητες ευκαιρίες για μία καριέρα στο θεατρικό σανίδι.
Της ευχόμαστε να το καταφέρει, γνωρίζοντας ότι μπορεί.
Γ.Τ. - Τρίκαλα. Enimerosi.gr