Monday, October 10, 2016

Δυνατός ο Τσίπρας "τσιγάρισε΄΄ αρκετους σήμερα στην Ελληνική βουλή

Καραβοκύρη Άννα


Σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, με θέμα τη διαφθορά και διαπλοκή.
«Σήμερα θα απολογηθείτε γιατί δεν είστε χθεσινοί στην διακυβέρνηση της χώρας» είπε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας κατηγορώντας την ΝΔ ότι σε συνεργασία με τους καναλάρχες έχει επιδοθεί σε έναν αδυσώπητο πόλεμο κατά της κυβέρνησης και ότι «αυτό που γίνεται από το μιντιακό σύστημα με την στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «μια διαρκή απόπειρα μεταμοντέρνου μιντιακού πραξικοπήματος».

«Δεν αντέχετε ούτε εσείς ούτε οι φίλοι σας να είστε μακριά από τις καρέκλες τις εξουσίας» είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας πως η ΝΔ έχει στοιχηθεί πίσω από δυσαρεστημένους καναλάρχες που για «πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση περνούν από το ταμείο».

«Το σύστημα της διαπλοκής επέλεξε να λερώσει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» ανέφερε ο κ. Τσίπρας υπερτονίζοντας τη Συνταγματικότητα και την διαφάνεια της διαγωνιστικής διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών, είπε ότι η ΝΔ υπονόμευσε την διαδικασία και χαρακτήρισε παρωδία των διαγωνισμό της Digea.

«Είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής» είπε χαρακτηριστικά ενώ απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε «αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής».

«Δεν θα κάνω πίσω γιατί δεν έχω δεσμεύσεις από κανέναν και γιατί κανείς δεν με έχει στο τσεπάκι του» είπε ενώ σχετικά με την υπόθεση της τράπεζας Αττικής την χαρακτήρισε ως σκευωρία που πήγε να στήσει η ΝΔ και υποστηρίζοντας πως η ΝΔ έχει λάβει «θαλασσοδάνεια» από την συγκεκριμένη τράπεζα.

«Δανεικά κι αγύριστα» χαρακτήρισε τις δανειοδοτήσεις που έλαβαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κι ανέρχονται σε 210 εκατομμύρια και 189 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

«Κανένας δικαστής δεν θα νιώσει πάνω από το κεφάλι του την δαμόκλειο σπάθη της εκτελεστικής εξουσίας» είπε τονίζοντας πως πλέον η δικαιοσύνη αναπνέει.


Real.gr ΤΣΙΠΡΑΣ VIDEO 1 από realmedialive

Χαρακτήρισε «εκκολαπτήριο της διαφθοράς» την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ λέγοντας πως έχει σταλεί στην εισαγγελία η υπόθεση και τόνισε πως η κυβέρνηση αξιοποιεί όλες τις λίστες της φοροδιαφυγής που έκρυβαν στα συρτάρια τους οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην ΝΔ με αιχμή την οικονομία λέγοντας πως έχει στρατευτεί με τα συμφέροντα των δανειστών και προσωπικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως ταυτίζετε με τα συμφέροντα των πιο ακραίων πιστωτών κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως ευθύνεται για την συρρίκνωση της οικονομίας την πενταετία κατά 25 μονάδες του ΑΕΠ, εκτιμώντας πως την επόμενη χρονιά οι εκτιμήσεις για ανάπτυξη θα φτάσουν στο 3%.

«Στο πρώτο 9μηνο του 2016 έχουμε ήδη 1,6 δισ. πάνω από το στόχο» είπε τονίζοντας πως η πρώτη αξιολόγηση κλείνει σύντομα.

Ταυτόχρονα ενημέρωσε τη Βουλή ότι προ δεκαημέρου οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν νέα λίστα από την Ρηνανία με 475 καταθέτες του 2010, «χρονιά που δεν παραγράφεται το αδίκημα της φοροδιαφυγής», όπως είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι η λίστα αυτή έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα ενώ θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια στις διωκτικές αρχές.

Πολιτική

No comments:

Post a Comment

wibiya widget