Friday, October 14, 2016

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. Εγκαινιάσθηκε με μεγάλη επιτυχία το 23ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου

Εγκαινιάσθηκε την Τετάρτη το βράδυ το Delphi Bank 23o Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου που διοργανώνεται από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, με πολλές εκατοντάδες άτoμα να έχουν πλημμυρίσει τις αίθουσες του Astor Theatre και του Palace Como.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα εγκαίνια έγιναν σε δύο κινηματογράφους διασκεδάζοντας συνολικά 1200 άτομα, που είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν τον ελληνικό κινηματογράφο και πολιτισμό.
Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε επίσημα η Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Ελλάδας κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την όλη διοργάνωση. Μεταξύ των ομιλητών συμπεριλαμβάνονταν η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία κα Αικατερίνη Ξαγοράρη, ο διευθυντής στην Delphi Bank κ. Τζιμ Σαρρής, και o πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.
Στην ομιλία της, η διευθύντρια του Φεστιβάλ, κα Πένυ Κυπριανού, αναφέρθηκε και σε μια σειρά ειδικών εκδηλώσεων που φιλοξενούνται στο Astor Theatre φέτος, συμπεριλαμβανομένων της προβολής της ταινίας Summer Lovers της δεκαετίας του '80, των ταινιών του Γιώργου Λάνθιμου και της ταινίας «Oυζερί Τσιτσάνης» που θα προβληθεί στα τέλη του Νοεμβρίου, και θα περιλαμβάνει και μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα της Μελβούρνης «Ρεμπέτικη».
Στα εγκαίνια παρευρέθηκε και ο Ελληνας ηθοποιός Γιάννης Αϊβαζής (Dream of Shadow), ο οποίος βρίσκεται στη Μελβούρνη για την πρεμιέρα της ταινίας στο φεστιβάλ.
Στο πάρτι των εγκαινίων, οι επισκέπτες απόλαυσαν φαγητό και κοκτέιλ από τον Φίλιππα Βάκο και την ομάδα του από το εστιατόριο Bahari.
Το Φεστιβάλ του 2016 διαρκεί μέχρι τις 23 Οκτωβρίου και διαθέτει μια επιλογή από τις πιο πρόσφατες ταινίες, ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους από την Ελλάδα ή σε σκηνοθεσία Ελληνο-Αυστραλών κινηματογραφιστών.
Τα εισιτήρια είναι προς πώληση τώρα στο www.greekfilmfestival.com.au.
Το Delphi Bank 23ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου διαρκεί από τις 12 έως τις 23 Οκτωβρίου στο Palace Cinema Como και το Astor Theatre, ενώ διοργανώνεται στο Σίδνεϊ, την Αδελαΐδα, την Περθ, την Καμπέρα και τη Βρισβάνη.
Facebook: www.facebook.com/GreekFilmFestival
Instagram: @greekfilmfestival

DEITE AKOMA
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με μέλη του Δ.Σ. της Κοινότητας |ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget