Monday, October 24, 2016

"Ράγισαν οι πέτρες" όταν τραγούδησε ο πατέρας του ήρωα Σμηναγού Σήφη Αναστασάκη




Συγκίνησε ο πατέρας του ήρωα Σμηναγού Σήφη Αναστασάκη, όταν τραγούδησε το τραγούδι «Ήλιος Θεός» του Βασίλη Σκουλά. Το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε από τον μεγάλο Κρητικό καλλιτέχνη για την Πολεμική Αεροπορία και τα στελέχη της.

Ο Στέφανος Αναστασάκης από τη Γέργερη έχασε το γιο του Σήφη, στις 29 Αυγούστου 2010, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης της 340 Μοίρας στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, δυτικά της νήσου Χρυσή στην Ιεράπετρα.

Η μνήμη του σμηναγού Σήφη Αναστασάκη, τιμήθηκε στις 28 Σεπτέμβρη, με την ονοματοδοσία της οδού που ενώνει την λεωφόρο Α. Παπανδρέου με την Δυτική Περιμετρική στην Αμμουδάρα.




Υπενθυμίζεται, ότι ο σμηναγός Σήφης Αναστασάκης, στις 26 Αυγούστου του 2010, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στη θαλάσσια περιοχή, νότια της Κρήτης, συγκρούστηκε στον αέρα με ένα μονοθέσιο F-16C που συμμετείχε στην άσκηση, στο οποίο επέβαινε ο σμνηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας.
Μετά τη σύγκρουση, ο σμηναγός Σήφης Αναστασάκης μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου και τελικά υπέκυψε στα τραύματα του. onAlert.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget