Tuesday, October 11, 2016

Μικρή Άννυ: Ομόφωνη ενοχή για τα καθάρματα, πατέρα και το φίλο του

Την ομόφωνη ενοχή των κατηγορουμένων Σάββα και Νικολάι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στην υπόθεση της μικρής Άννυ. Καταδίκη αποφάσισαν και για τη μητέρα του παιδιού.
Τακτικοί δικαστές και ένορκοι εξέδωσαν πριν λίγο την ετυμηγορία τους επί της ενοχής για τους τέσσερις κατηγορούμενους.
Συγκεκριμένα για τον Σάββα και το Νικολάι αποφασίστηκε ενοχή από το δικαστήριο κρίνοντας ότι δεν υπήρχε συμμετοχή τρίτου άγνωστου δράστη. Παράλληλα ο Σάββας κρίθηκε ένοχος παράνομη οπλοχρησία και για ψευδορκία.
"Πως είμαι ένοχος;" Είπε ο κατηγορούμενος Σάββας μόνο για να λάβει την απάντηση του προέδρου: "θα το δείτε στο σκεπτικό της απόφασης όταν συνταχθεί". Ένοχος κρίθηκε και ο Νικολάει για παράνομη οπλοχρησία.
Αναφορικά με τη μητέρα του 4χρονου κοριτσιού, Δημήτρηνα Μπορίσοβα, κηρύχθηκε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος (κατά πλειοψηφία). Μειοψήφισαν δύο ένορκοι  και ο πρόεδρος της έδρας που είχαν την άποψη πως θα πρέπει να αθωωθεί για το κακούργημα της έκθεσης. Παράλληλα κρίθηκε αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.
Ένοχος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα για ψευδορκία.
Αναμένεται πλέον η απόφαση επί των ελαφρυντικών και επί της ποινής
news.247.gr- Αντωνία Ξυνού

No comments:

Post a Comment

wibiya widget