Saturday, December 3, 2016

Ο ψυχίατρος Γ.Βιτσας σχολιάζει το "υπάρχουν και χειρότερα "


Ισως αυτο ειναι ενα απο τα αποτελεσματικότερα υπναγωγικά/υπνωτικά (ύπνωσης) μηνύματα. Και πρεπει να το αποφεύγουμε με καθε τροπο!!!

Μας καθοδηγεί να ΕΣΤΙΑΖΟΥΜΕ στο κακό/χειρότερο και ενώ το παρατηρούμε (στοχεύουμε!!) να προσπαθούμε/επιδιώκουμε ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ να το αποφύγουμε!!! Αλλά και αν αποφύγουμε το κακό/χειρότερο τι μας λέει οτι δεν θα πέσουμε σε κάτι ακόμη χειρότερο;;;

Αυτή η συμβουλή θα ηταν ΧΡΗΣΙΜΗ ΜΟΝΟΝ εάν ΟΛΕΣ οι άλλες επιλογές ήσαν καλές/οφέλιμες!!! Αυτο ομως δεν ισχύει και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταστραφεί κάποιος!!! Επίσης εάν επιδιώκουμε/μάθουμε να αποφεύγουμε το κακό/χειρότερο θα ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ να επιτυγχάνουμε αυτο που συγκεκριμένα ΘΕΛΟΥΜΕ!!! Πχ, εάν προσπαθώ να αποφεύγω τις λακούβες (και ΑΡΑ δεν κοιτάζω πως να πατάω στα στεγνά μέρη) ειμαι βέβαιος οτι θα πέσω στα τυφλά σε κάποια απο τις επόμενες!! λακκούβες!!
Ενω εάν εστιάζω να πατάω στα στεγνά μέρη, που θέλω, θα έχω όλες τις δυνατότητες/πιθανότητες να το επιτυγχάνω!!!

Το χρήσιμο λοιπόν ειναι να γνωρίζω τι θέλω και να στοχεύω/εστιάζω συγκεκριμένα σ' αυτο!!! και οχι δι' αποφυγής του κακού/χειρότερου να περιμένω να πέσω επάνω σ' αυτο που θέλω!!!

Ως μια απλή άσκηση για προσπάθησε να ΜΗΝ ΘΥΜΑΣΑΙ τον ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΛΕΦΑΝΤΑ!!! Αδύνατον να μην ΘΥΜΑΣΑΙ (κάποιον) ελέφαντα;;;

Ποια ειναι η λύση/απάντηση;;;

Να λες/οδηγείς το μυαλό σου προς αυτο που θέλεις και οχι να αποφύγει αυτο που δεν θέλεις!!! Όπως στα κομπιούτερς δεν μπορείς να τους "πεις"/δώσεις εντολή να ΜΗΝ κανουν αντιγραφή, ή διαγραφή, η ο,τι άλλο. Πάντοτε τους δίνουμε εντολή να κανουν κάτι/αυτο που θελουμε!!!

Ετσι και το μυαλό μας δεν "κομπιουτάρει" ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ εντολές/οδηγίες!!! Εχει ακόμη άλλες 3 σπουδαίες ιδιότητες αλλά αυτές σε μια άλλη ευκαιρία!!! Μέχρι τότε εξασκήσου με τις θετικές, συγκεκριμένες  εντολές/στόχους!!!

No comments:

Post a Comment

wibiya widget