Monday, April 9, 2018

Πρωτοφανής επίθεση του Μητροπολίτη Κηφισιάς στον νεκρό Στίβεν Χόκινγκ μέσα από το πασχαλινό μήνυμα. «Έσβησε μέσα στην έπαρση και την αλαζονεία»...


Άφωνοι έμειναν οι πιστοί στις εκκλησίες της Κηφισιάς και της Ν. Ερυθραίας από το πασχαλινό μύνημα «αγάπης» του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, που διαβάστηκε  λίγο πριν την Ανάσταση.  

Ο Μητροπολίτης Κύριλλος επέλεξε να επιτεθεί στον διακεκριμένο επιστήμονα Στίβεν Χόκινγ που πρόσφατα απεβίωσε, επειδή «ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού».  

Τον αφορισμό του Μητροπολίτη κατήγγειλαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναρτήσεις τους πολίτες των περιοχών.

 Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω απο την Ν. Ερυθραία: «Με λύπη μεγάλη θέλω να παραπονεθώ για την λειτουργία της Ανάστασης στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαύρας στην Νέα Ερυθραία όπου η λειτουργία διεκόπη δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, πριν το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», για να διαβαστεί η «ποιμαντορική επιστολή» του μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου επί τη εορτή του Αγίου Πάσχα, η οποία πλήρως ΑΝΤΙΘΕΤΗ στο πνεύμα αγάπης των ημερών χαρακτήριζε τον Στήβεν Χόκινγκ ως «θαμπωμένο από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτο έπαρση και αλαζονεία…». 

Ο καλύτερος τρόπος για να διώξει ο μητροπολίτης το ποίμνιο από την εκκλησία!»

 Ανάλογο το σχόλιο πολίτη από την Ν. Κηφισιά: 

«Την ίδια ακριβώς λύπη αισθανθήκαμε και εμείς στην Αγία Τριάδα της Νέας Κηφισιάς, όταν διαβάστηκε το συγκεκριμμένο μήνυμα!» Ένας από τους βασικούς κανόνες του σύμπαντος είναι ότι τίποτα δεν είναι τέλειο. Η τελειότητα απλά δεν υπάρχει. Χωρίς τις ατέλειες δεν θα υπήρχα ούτε εγώ ούτε εσείς. Στήβεν Χώκινγκ, 1942-2018 , Βρετανός φυσικός..." 
 Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget