Monday, April 9, 2018

Οι Τούρκοι συνέλαβαν ιμάμη σε πλοίο με ελληνική σημαία! Τον κατηγορούν για σχέσεις με


Τουρκικά Μέσα μεταδίδουν ότι ένας ιμάμης, ύποπτος ως «γκιουλενιστής», συνελήφθη τη Δευτέρα σε σκάφος με ελληνική σημαία στο λιμάνι της Μαρμαρίδας(Μαρμαρίς) στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου.
Ο 48χρονος Μουράτ Ελμάς, ιμάμης των «γκιουλενιστών» στη Σαμψούντα του Πόντου και δάσκαλος θρησκευτικών σε σχολεία του δικτύου Γκιουλέν, συνελήφθη με ακόμα πέντε υπόπτους.
Οι Τούρκοι μεταδίδουν ότι οι συλληφθέντες σκόπευαν να διαφύγουν στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Σε τρία κινητά τηλέφωνα που είχε πάνω του ήταν εγκατεστημένη η κρυπτογραφημένη εφαρμογή ByLock.
Το ByLock επιτρέπει να γίνονται τηλεφωνικές συνομιλίες δίχως να παρακολουθούνται.
Για το τουρκικό καθεστώς το ByLock αποτελεί απόδειξη ότι όποιος το έχει «κατεβάσει» στο κινητό του είναι μέλος του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Τουρκικές πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας διαρρέουν ότι η σύλληψη του Ελμάς θα βοηθήσει στην εξάρθρωση δικτύων υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας κατηγορεί τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ Γκιουλέν ως τον εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Ο Γκιουλέν από την πρώτη στιγμή αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.
Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι κρατούνται στις τουρκικές φυλακές ως «γκιουλενιστές» και πάνω από 150.000 εκδιώχθηκαν από τις δουλειές τους με την ίδια κατηγορία.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget