Monday, October 8, 2018

Σκόπια : Σε εξαετή φυλάκιση καταδικάστηκε πρώην υπουργός του Γκρουέφσκι

Σε εξαετή κάθειρξη καταδικάστηκε η πρώην υπουργός Εσωτερικών των κυβερνήσεων Γκρουέφσκι στην ΠΓΔΜ, σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς που είναι γνωστή ως «τανκ», όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο MIA



8 Οκτωβρίου 2018, 16:38
Σε εξαετή κάθειρξη καταδικάστηκε η πρώην υπουργός Εσωτερικών των κυβερνήσεων Γκρουέφσκι στην ΠΓΔΜ, σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς που είναι γνωστή ως «τανκ», όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο MIA.
Η δίκη της Γκορντάνα Γιανκουλόσκα αφορά την διαδικασία αγοράς πολυτελούς αυτοκινήτου αξίας 600.000 ευρώ για τον κ. Γκρουέφσκι.
Η αγορά, σύμφωνα με την Δικαιοσύνη, έγινε αδιαφανώς με κρατικούς πόρους, τη στιγμή που ο κ. Γκρουέφσκι χρησιμοποίησε το όχημα για ιδιωτικούς σκοπούς.
Ο εθνικιστής πρώην πρωθυπουργός έχει καταδικαστεί και στο εφετείο σε δύο χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση και κινδυνεύει να οδηγηθεί άμεσα στην φυλακή.
Σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση έχει καταδικαστεί, επίσης σε δεύτερο βαθμό, ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιων προμηθειών.
Όπως μεταδίδει το MIA, η κ. Γιανκουλόσκα δικάστηκε ξεχωριστά από τους υπόλοιπους δύο, ενώ απουσίαζε από το δικαστήριο, λόγω εγκυμοσύνης.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget