Tuesday, October 23, 2018

Στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου Με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ . Φωτος


Συνελήφθη σήμερα (23 Oκτ.18) αργά το βράδυ ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, οι οποίοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ φορώντας χειροπέδες.

Το ζεύγος Παπαντωνίου οδηγήθηκε σε κλούβα της αστυνομίας η οποία πήρε το δρόμο για τη Γ.Α.Δ.Α. και το πρωί ο αρμόδιος εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσει σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.

«Η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία» τόνισε ο πρώην υπουργός ενώ σε επισήμανση δημοσιογράφου πως προφυλακίστηκε και η σύζυγός του, ο κ. Παπαντωνίου- λίγο πριν μπει στην κλούβα της αστυνομίας συνοδευόμενος από αστυνομικούς- σημείωσε πως: «το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά»!
The caller


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός.Ο εισαγγελέας προφυλακίσεως και η ανακρίτρια διαφθοράς που έλαβαν απολογίες και από τους δύο, συμφώνησαν ότι έπρεπε να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι.
Και οι δύο δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις τους ότι δεν ευθύνονται για είσπραξη μαύρου χρήματος.
Οι ανακριτές τους υπέβαλαν «βροχή» ερωτήσεων για την προέλευση των χρημάτων, αλλά και για τη σύμβαση για την αναβάθμιση των φρεγατών.
Πρόκειται για τη σύμβαση 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6/2/2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. -ως κύριου αναδόχου- και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V. και του υπουργείου Εθνική Άμυνας.
Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο αναφέρει πως ο πρώην υπουργός έλαβε ως δώρο τα χρήματα για να δώσει την σύμβαση στην γαλλική εταιρεία THALES, καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.
Tribune

1 comment:

  1. Το τομαρι δεν μπωρει να εξηγησει που βρεικε το χρημα και του φταιει ο Πολακις.

    ReplyDelete

wibiya widget